O companie din Statele Unite are planuri ambițioase pentru dezvoltarea turismului spațial – vrea să construiască un hotel-croazieră spațială până la sfârșitul acestui deceniu, conform Euronews.

Stația Voyager, prototipul realizat de Gateway Foundation, se află în acest moment în dezvoltare, iar obiectivul este construcția unei atracții cu camere suficiente pentru 400 de persoane. Construit pe un cadru circular, Voyager ar urma să funcționeze rotindu-se în orbită pentru a simulat o forță gravitațională similară cu cea de pe planeta Marte, adică la 40% din gravitația Pământului.

Ar fi vorba de primul proiect care creează un mediu propice de lungă durată pentru oameni în afara planetei noastre.

Voyager este dezvoltat pentru a furniza servicii variate de tip croazieră – restaurante, zone de relaxare, spa, cinematografe și baruri. Hotelul spațial va putea înconjura planeta în doar 90 de minute. Cadrul va fi, de asemenea, suficient de mare pentru a include 20 de „celule” care vor funcționa ca mici „vile”, dar și spațiu închiriat către agenții spațiale precum NASA.

Voyager ar urma să fie construit de Orbital Assembly, o firmă de construcții în spațiu care a dezvoltat o tehnologie denumită cu acronimul STAR (Structure Trust Assembly Robot). După testarea gravitațională, Voyager ar urma să fie construit chiar în orbita planetei începând cu anul 2025, iar așteptările companiei sunt că acesta va fi operațional în 2027.