Bangkok ocupă anul aceasta primul loc în topul destinaţiilor de călătorie, cu 15.98 milioane de vizitatori, oraş preferat mai mult decât Londra, Paris, New York sau Istanbul, conform unor prognoze publicate în Global Destination Cities Index.

Cercetarea s-a făcut pe un număr de 132 de destinaţii internaţionale şi se bazează pe un algoritm care ia în calcul numărul de vizitatori străini şi cheltuielile pe care le fac aceştia în oraşele respective. În cea de-a treia ediţie a clasamentului anual comandat de MasterCard, Londra se situează pe locul secund cu 15.96 milioane de turişti, capitala Marii Britanii fiind urmată de Paris, Istanbul, Dubai, Kuala Lumpur, Hong Kong sau Barcelona.

Parisul pierde teren

Dintre primele 20 de destinaţii, Oraşul iubirii este singurul care înregistrează o scădere a numărului de turişti, în vreme ce Istanbul şi Dubai, alături de capitala Thailandei au parte de cea mai spectaculoasă creştere. Conform predicţiilor, Istanbul şi Dubai au mari şanse să devină până în 2016 destinaţie favorită de călătorie în locul unor oraşe precum Singapore sau New York.

Yuwa Hedrick-Wong, consilier economic şi autor al clasamentului consideră că numărul mare de turişti obligă la investiţii în infrastructură şi pune presiune pe realizarea de facilităţi publice, un exemplu în acest sens fiind premiera asiatică revelată de topul de anul acesta.