Auz, văz, miros, gust, atingere. Acestea sunt cele cinci simțuri principale cu care omul își formează percepția despre lume, iar fiecare dintre ele are un sistem incredibil de complex. Fascinant, însă, este faptul că există mult mai multe simțuri de atât, cel puțin nouă și toate la fel de sensibile. Ele ne ajută să ne orientăm și să comunicăm, să ne dăm seama că lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par. Probabil din acest motiv v-ați întrebat, la un moment dat: „Cât de ușor este să îți păcălești simțurile?” Ei bine, puteți afla răspunsul la această întrebare dacă vizitați Museum of Senses București, situat în incinta mall-ului AFI Cotroceni.

Înființat prima dată în Cehia și, ulterior, în România și Croația, muzeul este proiectul a patru asociați cu experiențe în domenii diferite: Radu Schmitzer (România), Mario Matakovic, Vedran Hirtz (Croația) și Dejan Grbic (Slovenia). Spectaculos și enigmatic, muzeul a fost creat de o echipă talentată pentru a vă stimula simțurile și a vă trezi imaginația într-un tur de aproximativ 45 minute, la prețul de 39 lei pentru adulți, 29 lei pentru copii (5-15 ani) și 94 de lei pentru familii.

Prin intermediul celor peste patruzeci de exponate interactive ale sale, Museum of Senses vă ajută să vă activați simțurile, să le redescoperiți și să le folosiți pentru a înțelege mai bine lumea, dar și pe voi înșivă. Combinația de jocuri, educație, știință și cultură, designul spațial și toate celelalte elemente creează un mediu care încurajează vizitatorii să exploreze și să descopere noi dimensiuni ale realității într-un mod distractiv.

Concepția clasică de muzeu, statică și nu tocmai interactivă, se va schimba și veți avea ocazia să experimentați senzații noi. De la oglinzi care multiplică reflecția la infinit sau distorsionează înfățișarea, la tunelul vortex, patul din cuie, camere înclinate sau cu susul în jos și alte iluzii optice, experiența aceasta vă va bulversa.

Museum of Senses este, într-adevăr, o provocare. Percepția voastră asupra spațiului va fi pusă la încercare, dar, în același timp, vă vor fi dezvăluite misterele întortocheate ale realității. Tocmai de aceea, pare locul perfect pentru o după-amiază de joacă sau o seară în care să te relaxezi cu familia și prietenii, mai ales că este deschis până la ora 22:00, în timpul săptămânii și 23:00, vineri și sâmbătă. Nu strică nici faptul că treceți pe lângă ceva magazine în drum spre muzeu. Este ocazia perfectă pentru a vă stimula simțurile cu câteva achiziții noi!