Arheologii din Egipt au descoperit piramida unei regine necunoscute anterior, în care se află sicrie, mumii și alte artefacte, precum și mai multe tuneluri. Numele reginei era Neith și, potrivit specialiștilor, nu apărea până acum în documentele istorice.

ele mai recente descoperiri ale unei echipe de arheologi care lucrează la vechea necropola din Saqqara includ mormântul unei regine egiptene necunoscute anterior, precum și 300 de sicrie, peste 100 de mumii și alte antichități.

„Am descoperit că numele ei era Neith și că ea nu fusese niciodată cunoscută din documentele istorice”, a declarat egiptologul Zahi Hawass, fostul ministru al antichităților din națiune, pentru Live Science. „Este uimitor să rescriem literalmente ceea ce știm despre istorie, adăugând o nouă regină la înregistrările noastre”, potrivit news.artnet.

Descoperirea este cu atât mai semnificativă cu cât arheologii nu știau că înmormântările din Noul Regat erau comune în zonă: „Sicriele au fețe individuale, fiecare unică, care fac diferența între bărbați și femei și sunt decorate cu scene din <<Cartea morților>>”.

Numele Neith, atribuit reginei necunoscute, este inspirat ce cel al zeița creației și a înțelepciunii.

Descoperirile au fost făcute nu departe de Cairo și urmează recenta descoperire a obiectelor legate de faraonul Teti și de sarcofagul trezorierului regelui Ramses al II-lea.