Regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie, iar pe 19 septembrie, la finalul unei ceremonii care a costat Casa Regală 9 milioane de dolari, trupul său a fost depus la Capela memorială Regele George al VI-lea. Capela este deschisă vizitatorilor, însă cei dornici să vadă locul în care regina își duce somul de veci vor trebui să scoată o sumă frumușică din buzunare. 

Regina Elisabeta a II-a a fost îngropată la Capela memorială Regele George al VI-lea, lângă soțul ei iubit, prințul Philip, precum și tatăl ei, dar și regina mamă Elisabeta. Turiștii vor putea vizita capela, însă intrarea nu este gratuită. Din contră, prețul unui bilet este considerat reevoltător de către britanicii care acuză statul că dorește să facă din moartea reginei o afacere profitabilă. 

Pentru a-i aduce un omagiu regretatului monarh, un turist va trebui să plătească pentru acest privilegiu. O vizită la Capela memorială Regele George al VI-lea va costa 28,50 de lire sterline pentru o vizită făcută în timpul săptămânii. Mormântul reginei Elisabeta a II-a va putea fi vizitat de către public

Mormântul reginei Elisabeta a II-a va putea fi vizitat de către public

Nici în timpul săptămânii nu este mult mai ieftin, deoarece va costa 26,50 de lire sterline pentru a păși în capelă. 

Citeste si: Cele mai mari greseli ale Reginei Elisabeta a II-a în cei peste 70 de ani de domnie

Britanicii au fost revoltați de prețurile piperate 

Prețurile au stârnit revolta britanicilor, care și-au exprimat nemulțumirea pe rețelele de socializare. „Oamenii se vor îngrămădi la acest loc și se vor jupui la propriu pentru a-l vedea! Ar putea la fel de bine să se ducă la cimitirul local și să viziteze memorialul unui străin pe gratis! E o nebunie!”, „Dezgustător să folosești trecerea Reginei pentru a face profit. Nu mai am cuvinte!!!”, au fost dor două dintre comentariile lor. 

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit, în jurul orei 15.00, la reședința de vacanță din Balmoral. A fost îngropată 11 zile mai târziu, iar funaraliile sale au fost urmărite de miliarde de oameni din întreaga lume.