Administratorii Parcului National Muntii Rodnei anunta ca au inflorit narcisele din poiana de pe Valea Vinului situata pe versantul de est al muntelui Saca. Deoarece zona atrage numerosi turisti, a fost amenajat un traseu tematic avand ca simbol “un omulet portocaliu”.

Parcul National este administrat de Romsilva, iar angajatii companiei au facut toate pregatirile necesare: au marcat traseul turistic si au conceput un set de sfaturi pentru turistii care vor sa admire “covorul” urias de narcise.


“Infloresc timid narcisele in poiana de pe Valea Vinului situata pe versantul de est al muntelui Saca, din Romsilva – Parcul National Muntii Rodnei. Colegii nostri de la administratia parcului estimeaza ca dupa 3 iunie vor fi inflorite in totalitate. Tot ei recomanda turistilor sa urce pe traseul de pe Izvorul Rosu – Dealul Popii. Va rugam inainte de a va porni la drum sa va informati asupra starii vremii, sa folositi o tinuta adecvata pentru drumetie. Datorita ploilor abundente din ultimul timp o parte din traseu va fi “cu noroi”. Sa nu uitati haina pentru ploaie acasa. Pe intreg traseul va va insoti simbolul traseului tematic, “omulet portocaliu”. Atentie! Drumul comunal Rodna -Valea Vinului este in reabilitare”, anunta reprezentantii Romsilva intr-o postare pe Facebook.

Narcisele infloresc in perioada mai-iunie in rezervatia care se intinde pe o suprafata de 8 hectare. Practic, poiana se transforma intr-un covor alb de narcise care este intrerupt din loc in loc de flori de argintica, gentiana, ceapa ciorii si branduse de primavara. De aceea, turistii sunt rugati sa nu rupa florile.

“Rugam turistii care ajung in poiana de pe Valea Vinului, sa nu culeaga florile si sa pastreze un comportament civilizat fata de natura. Le dorim sa se bucure de peisajul inedit, sa faca fotografii si sa poposeasca pentru a admira zona si pentru a se reconecta la natura. Purtati mireasma lor in gand si imaginea in suflet”, este mesajul reprezentantilor Romsilva.