Cea mai „trăsnită” casă din judeţul Sibiu, construită cu acoperişul în jos, este un magnet pentru turişti în cunoscuta zonă turistică numită Valea Avrigului.

Casa răsturnată de pe Valea Avrigului este singura de acest fel din judeţul Sibiu, potrivit Asociaţiei Judeţene de Turism, şi printre puţinele din România.

Un turist poate ajunge de la Sibiu la Casa răsturnată în aproximativ 40 de minute, dacă merge cu maşina, drumul fiind accesibil. Practic, din municipiul Sibiu se ajunge în oraşul Avrig pe drumul naţional. Din Avrig până la Casa întoarsă, călătoria mai durează câteva minute, pe un drum asfaltat numit Valea Avrigului, relatează un reportaj Agerpres.

Odată ajunşi în zonă, turiştii fac cunoştinţă cu Brambura Park, locul în care se află această casă unică din judeţul Sibiu. Când intră pe poarta parcului, unde literele sunt aşezate în toate poziţiile, vizitatorii îşi dau seama că au ajuns în cel mai „trăsnit” loc din judeţul Sibiu.

Casa răsturnată de pe Valea Avrigului (foto: Facebook / Brambura Park)
Casa răsturnată de pe Valea Avrigului (foto: Facebook / Brambura Park)

Poarta de intrare, prevăzută cu două turnuri, se aseamănă cu cea a vechilor cetăţi medievale. De pază sunt câţiva soldaţi britanici de jucărie, unul dintre ei de înălţimea unui adult, costumat asemenea celor din filmele de animaţie. Are o haină roşie şi o mare pălărie sub care se văd doi ochi iscoditori. După poarta desprinsă parcă din basme, turistul intră pe aleile care duc la casa cu acoperişul în jos.

În dreapta acesteia se află un loc de joacă, iar în faţa ei, un restaurant. În stânga sunt alte locuri de joacă şi o mică grădină zoologică privată.

Casa întoarsă are ferestre cu jardiniere puse invers. Practic, perdelele şi florile de la geam sunt cu susul în jos. În loc de parter, vei vedea acoperişul, cu hornul fixat în pământ. În loc de acoperiş, în partea de sus a construcţiei se observă pragul casei, cu terasa şi corpurile de iluminat fixate invers.

Taxa de acces în Brambura Park este de 10 lei pentru fiecare persoană. Cine doreşte să viziteze şi Casa întoarsă achită suma de 30 de lei. Copiii cu vârsta de până la trei ani beneficiază de gratuitate.