Laguna Albastră nu arată întotdeauna ca în fotografiile de pe Instagram, care par perfecte. Realitatea este însă cu totul alta, mai ales în perioadele aglomerate.

Laguna Albastră din Islanda este una dintre cele mai cunoscute şi vizitate atracţii turistice ale ţării, în fiecare an atrăgând milioane de vizitatori. Este considerată una dintre minunile lumii, un centru cu ape geotermale, cu o culoare bleu pal, aproape ireală. Laguna Albastră este dovada că ingineria umană şi natura pot coopera. Acest centru este considerat una dintre acele experienţe care ar trebui încercate cel puţin o dată în viaţă.

Însă, dincolo de toată faima şi de toate fotografiile uimitoare de pe Instagram, piscina creată de om poate fi supraaglomerată, nefotogenică şi sub aşteptări, o persoană numind-o „o dezamăgire murdară, călduţă şi aglomerată“ pe TripAdvisor.

Imaginile sunt dezamăgitoare şi arată că experienţa nu este întotdeauna aşa cum pare din fotografiile  perfecte de pe Instagram.
Unii oameni se simt mult prea confortabil şi uită uneori gunoaiele în urma lor.
FOTO Shutterstock/Alexander Chizhenok
Laguna Albastră poate reprezenta un cadru romantic pentru cupluri, dar nu şi în perioadele aglomerate, iar o experienţă care ar putea arăta pentru îndragostiţi aşa…
FOTO Shutterstock/Alla Laurent 

Probabil, în poze va arăta mai degrabă aşa…

FOTO Shutterstock/Rolf_52 
Cu puţin noroc, vizitatorii pot găsi asta când se întorc de la înotat…

Blue Lagoon, Iceland

Dar, din păcate, realitatea arată astfel:

BLUE LAGOONFOTO Flickr/Creative Commons/marc falardeau

De asemenea, ceea ce nu apare în nicio imagine feerică sunt centralele geotermale care înconjoară piscina şi care nu sunt deloc atrăgătoare.

FOTO flickr / Andrew Bowden

De asemenea, nu este nici ieftină experienţa. Înotatul în apele de culoare albastru-lăptos costă cel puţin 64 de dolari, preţ ce include şi o mască de nămol cu siliciu, un prosop şi o băutură. Se poate opta şi pentru pachetul premium de 91 de dolari, care include o a doua mască, şlapi şi halat, plus o rezervare la restaurantul Lava, din imediata apropiere a lagunei. Pentru 268 de dolari, vizitatorii pot pretrece şi patru ore la spa.