După cozile interminabile de anul trecut, Grecia face totul să aducă turiştii români în ţară. Miniştrii grec şi român ai Turismului vor să semneze un acord bilateral.

Primul pas este controlul la graniţe. Iar dacă totul merge bine, la vară, turiştii români vor trece prin vamă în maxim jumătate de oră.

„Săptămâna viitoare, ministrul grec al Turismului, domnul Theocharis, va discuta cu noul dumneavoastră ministru despre un acord bilateral ca să vedem cum putem organiza intrarea mai uşoară la graniţe” , a declarat Grigoris Tassios, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Halkidiki.

Imparțirea costurilor pentru testele PCR

Veştile bune continuă, şi după ce ajungi în staţiune. Hotelierii din Halkidiki vor să deconteze 50% din testul PCR sau să ofere servicii suplimentare în locul banilor.

„Putem oferi servicii extra în hotel. De exemplu, cine în plus sau servicii la spa sau la barurile de pe plajă. Şezlonguri sau umbrele. Sau putem oferi excursii” , a mai spus preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Halkidiki.

Sezonul turistic începe în mai, odată cu Paştele Ortodox. Iar hotelierii speră să recupereze şi cu ajutorul turiştilor românilor o parte din pierderi. Anul trecut au avut încasări de doar 20% din totalul celor din 2019.

În Halkidiki, România este prima în topul ţărilor din zona balcanică. Cei mai mulţi sunt românii, apoi sârbii şi bulgarii.