O echipă de arheologi a descoperit o rețea de pasaje sub un templu vechi de peste 3.000 de ani din Anzii peruani, anunță Reuters, citat de Mediafax.

Arheologii au descoperit mai multe pasaje sub un templu peruvian vechi de 3.000 de ani. Templul Chavin de Huantar, situat în partea central-nordică a Anzilor, a fost cândva un centru religios și administrativ pentru populația din întreaga regiune.

Pasajele au fost descoperite la începutul lunii mai și au elemente care îi fac pe specialiști să creadă că au fost construite mai devreme decât galeriile templului.

„Este un pasaj, dar este foarte diferit. Este o formă diferită de construcție. Are caracteristici din perioadele anterioare pe care nu le-am mai văzut niciodată în pasaje”, a declarat John Rick, un arheolog de la Universitatea Stanford care a fost implicat în săpături.

Templul este situat la 3.200 de metri deasupra nivelului mării. De-a lungul anilor în zonă au fost descoperite cel puțin 35 de pasaje subterane, care se conectează între ele și au fost construite între 1.200 și 200 de ani î.Hr. Chavin de Huantar a fost declarat sit al Patrimoniului Mondial în 1985.