Cursul Tineri Jurnaliști Online, aflat anul acesta la a II-a ediție, este un proiect inovativ implementat de Asociația Turism Istoric co-finantat de Ministerul Tineretului și Sportului la Concursul Național de Proiecte pentru Tineret 2016.

checked11-300x300Înscrierile s-au încheiat!

Perioada pentru înscrieri a luat sfârșit! Persoanele selectate vor fi contactate pe e-mail pentru detalii legate de locatia cursului și procedurile pentru participare.

Vă mulțumim!

 

Scopul proiectului:

Proiectul Tineri Jurnaliști Online ediția II își propune să sprijine integrarea tinerilor pe piața muncii prin îmbunătățirea competențelor și abilitățiilor tineriilor față de exigențele angajatorilor din industria media și nu numai.

Obiectivul general al proiectului: Creșterea nivelului de pregătire a 50 de tineri cu background educațional socio-uman în domeniul jurnalismului online, în vederea intergrării pe piața muncii.

Condiții de înscriere:

Asociația Turism Istoric organizază curs gratuit cu specilizarea Jurnalism Online și Fotografie pentru 50 de tineri cu vârste cuprinse între 14 și 35 ani.

Cursurile se desfășoară în Bucuresti în perioada 22-25 August 2016 după cum urmează:

22 – 25 august 2016: Desfășurare curs (teorie și practică), orele 10:00 – 18:00

26-27 august 2016: Practică individuală – crearea unui articol și postarea acestuia.

Te poți înscrie până Luni, 22 August 2016, completând formularul de înscriere. Participanții vor fi selectați în ordinea înscrierii.

Cursul are două module: unul de jurnalism online și unul de fotografie. Fiecare modul va însuma aproximativ 25 de participanți. Repartizarea pe module se va face în ordinea înscrierii.

În cel mult două zile lucrătoare de la înscriere veți primi un email de confirmare din partea noastră. De asemenea tot pe email veți primi și toate detaliile cu privire la locul unde se va ține cursul în data de 16 August.

 * Pentru participarea la curs este nevoie ca fiecare participant să aibă un aparat de fotografiat, nu contează modelul (DSLR, Compact, tabletă, smartphone)

Cui se adresează cursul ?

 • Tinerilor cu background educațional socio-uman care vor să profeseze în domeniul jurnalismului online, al fotografiei sau celor care dețin un blog și vor să afle cum să își transforme hobby-ul într-o activitate profesionala de tip freelancing.
 • Jurnaliștilor debutanți sau celor care lucrează în zona de comunicare care vor să afle mai multe lucruri despre domeniul în care lucrează.
 • Persoane curioase de dezvoltarea rapidă zonei de new media și noile tendințe în comunicarea online.
 • Persoane pasionate de fotografie care doresc să ia contact cu noțiuni de bază privind tehnica și compoziția foto, noțiuni elementare despre edtarea foto si aplicații practice în domeniu.
 • Tuturor celor ce doresc să adopte o perspectivă profesionistă în abordarea fotojurnalistică.

Ce vei învăța la curs ?

 • De ce jurnalismul online este diferit de jurnalismul mainstream?
 • Compoziție de site/ blog/pagina Facebook
 • Diversitatea tipurile de conținut (Ex. vom avea o discuție despre VR Virtual Reality și AR augmented reality)
 • Monitorizare de trafic (Google Analytics, Traffic Ranking, Trafic.ro)
 • Promovare blog sau site în Social Media (Facebook, Google +, Instagram, Youtube, Twitter)
 • Câteva aspecte despre monetizare în zona new media (PayWall, E-commerce, Servicii)
 • Cum se realizează o fotografie (teorie și practică)
 • Compoziție de imagine
 • Editare foto (Adobe Lightroom, Adobe Photoshop, Nikon CaptureX, Picassa)
 • Subiectul fotografic și abordarea fotojurnalistică

Practica:

Cursul se va finaliza cu două zile de practică în care fiecare participant în parte este îndrumat să facă un articol, ilustrat cu propriile fotografii sau filmulețe, după toate toate regulile jurnalismului online și să îl posteze pe site-ul www.turismistoric.ro

De asemenea fiecare participant în parte va fi îndrumat ca pentru acest articol să își realizeze singur fotografiile după regulile învățate în cadrul cursului.

După absolvirea cursului în prima zi de practică, participanții vor merge în vizită în trustul ziarului Adevărul, unul dintre ziarele centrale din Romania, pentru a vedea efectiv cum arată  redacțiile moderne a ziarelor: Adevărul, Click, Historia, OK Magazin, Click Femei.

 Certificarea cursului:

Participantii vor primi o diplomă de participare emisă de Asociația Turism Istoric si de Ministerul Tineretului si Sportului. Diploma are valabilitate juridică în raport cu eventualii angajatori, aceasta reprezentând un punct în plus în CV-ul tău.

010-01

Cursul este inovativ la nivel educațional și reflectă modificările apărute în piața locurilor de muncă din industria media și de comunicare (PR). Ne-am axat în principal pe informațiile și abilitățile pe care participanții urmează să le primească. Veți putea include în CV-ul vostru articolul postat pe  www.turismistoric.ro.

Proiect cofinanțat de Ministerul Tineretului și Sportului la Concursul Național de Proiecte pentru Tineret 2016

 

ATI

 

logo MTS v 5