O nouă atracție din Munții Buzăului așteaptă turiștii în căutare de locuri unice. Cazarea se face în cabane din lemn, în forma literei A, aflate la poalele unui deal împădurit, în comunele Berca și Unguriu. Clienții sunt răsfățați cu meniuri tradiționale gătite în restaurant, însă își pot prepara singuri mâncarea în bucătăriile complexului, relateaza Adevarul.roCob Village, Satul cu Flori și Valea cu dor verde. SURSA Arhive proprii

Cob Village, Satul cu Flori și Valea cu dor verde. SURSA Arhive proprii

Soții Ionașcu, Mugurel și Ioana, administrează cel mai nou complex turistic de pe Valea Buzăului, situat la marginea localității Pârscov, lângă un crâng. Aici, turiștii descoperă o oază de liniște, cu aer curat și triluri de păsărele.

Șase cabane în forma literei A, în stil scandinav, completează perfect peisajul dominat de verdele pădurii.

„Am vrut ca și cabanele să se integreze în peisaj, aici, în zonă liniștită, cu mult verde, așa că am ales un stil mai simplu, catre duce cu gândul tot la natură”, declară Ioana Ionașcu, proprietara complexului „Valea cu dor verde”.Ansamblul are șase cabane. SURSA FOTO Mugurel Ionașcu

Ansamblul are șase cabane. SURSA FOTO Mugurel Ionașcu

În curtea spațioasă a pensiunii din Pârscov, turiștii au la dispoziție terase, zonă de grătar, cuptor și sobă pe lemne, piscină, loc de joacă și, piesa de rezistență, ciubărul încălzit cu lemne.

„Este principala atracție a ansamblului de cabane, coroborat cu piscina de sus. Intenționăm să mai luăm un ciubăr, ca să avem mai multe locuri, peste 12”, spune Mugurel Ionașcu.

Cele șase vile au fiecare o capacitate de cazare de patru persoane, doi adulți și doi copii. La parter au un dormitor cu pat matrimonial, baie și bucătărie open-space, iar la etaj, un dormitor mai mic cu o priveliște deosebită.

Aici, la parter, avem un pat de 1.80 metri, iar sus e un pat tot dublu, dar un pic mai mic. Cabana are toate dotările necesare unui sejur deosebit, iar ferestrele largi, pe tot peretele, sunt punctul forte”, explică Ioana.

De la 1 octombrie, în timpul săptămânii, o cabană poate fi închiriată cu 400 de lei pe noapte, iar în weekend, cu 500 de lei. Cei care doresc trei mese pe zi mai plătesc 150 de lei pe zi de persoană. Accesul la ciubăr este inclus în prețul cazării. Complexul a intrat în circuitul turistic național de numai două luni.

Cei care au rezervat deja locuri în complexul din Pârscov caută relaxare dar și locuri pentru ospețe de neuitat.

„Cei mai mulți optează pentru preparatele tradiționale din zona Buzăului, gătite de către noi. Dintre ele, menționez vestita ciorbă de babic, pastrama de Pleșcoi, cârnații de Pleșcoi, proțap”, spune Mugurel Ionașcu.

Noul trend al complexurilor tematice, dat de „Cob Village”

În apropiere mai găsim încă cel puțin două complexuri turistice tematice. Nicoleta Marin este considerată deschizător de drumuri în această direcție. Ea a înființat în comuna Berca „Cob Village”, un ansamblu de locuințe construite din lut.