In satul indian Lepakshi exista un templu din secolul XVI, pe care un detaliu il face unic. Dintre cele 70 de coloane, una nu atinge solul.

Tocmai de aceea, placerea cea mai mare a turistilor este sa treaca un obiect indeajuns de subtire, o esarfa sau o rogojina, pe sub coloana cu princina, relateaza Amusing Planet.

Nu e insa singurul motiv pentru care templul Veerabhadra, cunoscut si ca Lepakshi, ar trebui vazut. Templul aflat la 15 kilometri de Hindupur si la circa 120 de kilometri de Bangalore este construit in stilul arhitectural Vijayanagara, gazduind nenumarate sculpturi si sute de picturi. Sunt ilustrate, inclusiv pe cei 70 de stalpi, scene din “Mahabharata” sau “Ramayana”.

Aici se afla si cea mai mare fresca din India ce ilustreaza un singur personaj (pe Shiva). In fata templului se afla un imens taur sculptat dintr-un singur bloc de piatra, una dintre cele mai mari astfel de sculpturi din lume.

Templul a fost construit de fratii Viranna si Virupanna, guvernatori in timpul regelui Achutaraya.

Asezarea in care se gaseste templul este una de importanta istorica, aceasta regasindu-se si in epopeea antica “Ramayana”, care vorbeste si despre originile ei.