Acest loc natural situat în Serranía de Cuenca se caracterizează prin formațiunile sale stâncoase sculptate de-a lungul secolelor de gheață, vânt și apă. Toate acestea au modelat figuri de piatră care arată ca oameni, obiecte și animale care stârnesc imaginația vizitatorilor.

Autor: Moldoveanu Elena

Situat în orașul Valdecabras (Cuenca), în inima Parcului Natural Serranía de Cuenca și înconjurat de imense păduri de pini, Ciudad Encantada este, fără îndoială, unul dintre cele mai spectaculoase locuri naturale din Spania.

Formaţiune stâncoasă care are forma unui chip omenesc

Originea sa datează de acum 90 de milioane de ani, când Orașul Fermecat făcea parte din fundul mării Thetis

La sfârşitul Cretacicului, ca o consecință a orogenezei alpine, marea s-a retras și fundul marii, compus din calcar, a ieșit la suprafață. Mii de ani de acțiune a apei, vântului și gheții au dat viaţă acestui fenomen geologic impresionant, în care copiii și adulții se vor bucura de un mediu magic în care își pot lăsa imaginația să scape.

Formaţiune stâncoasă care are forma unui peşte

Nu există îndoieli că acest traseu magic merită vizitat 

Există un singur traseu, de aproximativ 3 kilometri, care te duce să cunoști principalele formațiuni stâncoase ale locului. Deşi traseul poate fi parcurs în două ore, frumuseţea locului te va purta într-o călătorie în care timpul îşi pierde valoarea. 

Tunelul Iubirii

Traseul din Ciudad Encantada este marcat și multe dintre formațiunile stâncoase au indicatoare cu numele figurilor cu care seamănă. Vizitatorii vor recunoaște următoarele forme: Bărcile, Câinele, Marea de Piatră, Podul Roman, Sigiliul, Urșii, Toboganul, Tunelul Iubirii, Ciupercile, Mănăstirea, Țestoasa.

Este impresionant să vedem cum secolele de muncă tăcută efectuată de vânt, apă și gheață au dat viață unor astfel de figuri ciudate. Deși în unele cazuri formele sunt foarte clare, nu toate sunt bine definite şi este necesar  să dai frâu liber imaginației pentru a le vedea. Această rezervaţie naturală este locul perfect pentru a te relaxa şi a intra armonie cu natura.

“Marea” de pietre