Bucureștiul se confruntă cu temperaturi caniculare. În mare parte, temperaturile mai ridicate din capitală sunt cauzate și de lipsa spațiilor verzi și de proasta lor gestionare de către primăriile de sector.

Având în vedere că Bucureștiul are una dintre cele mai mici cote de spațiu verde pe cap de locuitor din Europa, e de așteptat ca în următorii ani verile să fie chiar mai sufocante, dacă spațiile verzi nu devin o prioritate pentru primari.

Totuși sunt în oraș câteva terase și grădini în care poți să ieși cu prietenii la o bere sau în care poți să petreci o zi întreagă ferit de caniculă.

Vom incepe cu Grădina Olari (Olari 8) care este o grădină de vară ferită de agitația din centru și o oază de verdeață în care temperatura din termometru scade cu câteva grade. Barul se află într-un grajd vechi de o sută de ani al unei frumoase case ce a fost ridicată tot în urmă cu un secol.

De fapt, întreaga terasă se află în curtea acestui monument istoric, iar zidurile din jur sunt îmbrăcate de iederă și plante agățătoare. De menționat că au și un food truck parcat în curte, pentru cei pofticioși sau înfometați. De altfel grădina este aproape de un alt loc unde pe vremuri bunicii își petreceau zilele caniculare – Izvorul Rece.

Destul de aproape de centru se află și Sera Eden (CA Rosetti 37), o altă terasă generoasă ca spațiu și, așa cum sugerează numele, plină de vegetație.

Apărută recent în acest loc, în curtea Casei Sabinei Brătianu-Cantacuzino, Sera Eden este un „hub urban specializat pe mixologie și arta gustului” și a devenit rapid the place to be. Construcția în formă de seră de aici este impresionantă și te va face să scoți din buzunar telefonul și să o pozezi, iar curtea monumentului istoric a fost populată cu tot felul de plante, de la palmieri și leandri, la tufe de bambus și lămâi. Avem si noi o poveste pe larg a acestui monument.

Restaurantul Suento (Toamnei 101) este și el renumit pentru terasa superbă, plină de verdeață. Este unul dintre locurile ideale pentru a-ți începe diminețile de vară, printre copaci și umbră, cu un brunch copios și fresh. O să vrei să încerci de aici mai ales salatele care arată incredibil, dar și cocktailurile cu gin pentru care sunt renumiți.

Restaurantul Suento. FOTO: Facebook

Oricum, meniul este plin de surprize și lucruri care îți vor bucura atât papilele gustative cât și privirea. Pe Kiseleff există o terasă foarte frumoasă care este ca un festival de street food ce funcționează în fiecare zi.

Simbio

Simbio (Negustori 26) este un loc foarte popular printre iubitorii de brunch. Vedeta este în mod clar mica terasă din spatele superbei clădiri. Grădina de aici este plină de umbră și răcoare, grație gutuilor sub a căror ramuri se află mesele. E recomandat să-ți faci rezervare din timp, deoarece este un loc care are clienți fideli ce revin foarte des.

Shift (General Eremia Grigorescu 17) are cea mai mică terasă din această listă, dar este în același timp și una dintre umbroase, fiind înghițită la propriu de tot felul de plante agățătoare. Cele câteva mese de aici se află sub o boltă verde care îmblânzește și face mai suportabilă căldura de afară. Mâncarea este excelentă, iar meniul de băuturi foarte diversificat.