Autoritățile din Vietnam au inaugurat cel mai lung pod de sticlă din, lume ce oferă pietonilor senzația că pășesc în gol la înălțimea de 150 de metri deasupra unei jungle luxuriante.

Denumită „Bach Long” („Dragon alb”), această atracție turistică din provincia Son La, situată în nord-vestul Vietnamului, șerpuiește de-a lungul unui versant montan înainte de a se termina printr-un pod suspendat deasupra unei văi spectaculoase și are o lungime totală de 632 de metri, relatează Agerpres.

„Să privești în jos este destul de impresionant la început, dar trebuie să avansezi cu încredere și apoi e genial”, a declarat unul dintre vizitatori, pentru AFP.

Baza podului a fost realizată dintr-o sticlă consolidată de fabricație franceză și poate să susțină până la 450 de persoane în același timp, oferind totodată o panoramă spectaculoasă asupra vegetației de la sol.

„Plimbându-se pe acest pod, turiștii pot să admire frumusețea naturii”, a declarat Hoang Manh Duy, un reprezentant al companiei care administrează podul.

Compania în cauză afirmă că noul pod reprezintă cea mai lungă structură de sticlă din lume, doborând recordul de 526 de metri deținut de celebrul pod de sticlă suspendat din provincia chineză Guangdong.

Foto sus: Facebook / Mộc Châu Island