Actriţa Oana Pellea a anunțat pe contul său de facebook că a închis „Casa memoriala Amza Pellea” din Băileşti, județul Dolj, subliniind că această clădire nu îndeplinea „standardele pe care memoria tatălui ei le merita”. După ce a postat anunțul, actrița arată că a fost contactată de autoritățile locale în vederea rezolvării problemei.

„Dacă decidenţii locali sau judeţeni îşi vor manifesta interesul, ceea ce nu au făcut până acum, de a sprijini existenţa acestei Case memoriale”, ea va continua să existe, dacă nu, decizia îmi aparţine în totalitate (casa fiind proprietatea mea)”, a scris actriţa pe contul de facebook. Ea a adăugat că anunţul este făcut pentru toţi cei care „din iubire faţă de tata vin din toată ţara să calce pragul casei”.

„Îmi cer eu scuze – cu toate ca nu sunt deloc responsabilă – de neglijenţa, nepăsarea sau reaua voinţă locală. Sper că situaţia se va remedia şi că această Casa Memorială va avea destinul şi atenţia pe care le merită din partea decidenţilor locali şi judeţeni”, a scris actrița Oana Pellea.

La scurt timp după postarea anunțului, Oana Pellea a revenit subliniind că a fost contactată de reprezentanții autorităților locale, pentru rezolvarea problemei.

„Am fost contactata de doamna Amalia Năstase – primar interimar Băilești – si de către domnul Florin Ridiche-managerul Muzeului Olteniei Craiova. Prin domnul Florin Ridiche mi-a fost comunicată intenția Consiliului Județean Dolj – a domnului președinte Vasile Cosmin – de a rezolva in cel mai scurt timp problema. Vom discuta si sper să ajungem la cea mai buna soluție pentru ca aceasta Casa memorială Amza Pellea sa funcționeze in condiții optime!  Multumind tuturor pentru reacția rapidă si pentru intenția de rezolvare –  doresc sa precizez că nu doresc ca această soluționare să devină capital de imagine sau politic pentru nimeni! Voi reveni cu amănunte când promisiunile vor deveni fapte. Mulțumesc”, a menționat actrița pe contul ei de facebook.