Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac ar urma să fie deschis pentru turiști în Ajunul Crăciunului. Tema aleasă anul acesta este „Europa”, camerele urmând să fie decorate cu motive reprezentative ale capitalelor unor țări ale continentului.

„În noaptea de luni spre marţi, echipa de muncitori s-a mobilizat exemplar şi a fixat primele cofraje, reuşind ridicarea celor dintâi pereţi ai Hotelului de Gheaţă 2022-2023. Activitatea continuă şi zilele următoare, este pregătit terenul pentru extragerea primelor ‘cărămizi’ de gheaţă din calota lacului Bâlea, iar în funcţie de evoluţia lucrărilor şi evoluţia condiţiilor meteorologice, nu peste foarte multe zile, este programat debutul lucrărilor interioare”, se arată într-un comunicat al celor care derulează proiectul turistic Hotelul de Gheață, citat de Agerpres.

În fiecare an, hotelul este construit în căldarea glaciară de la Bâlea Lac. Deja câteva zeci de turiști români și peste 500 de turiști străini l-au ales drept destinație de vacanță, potrivit aceleiași surse.

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac a fost inaugurat pentru prima oară la 1 februarie 2006 și este situat la peste 2.000 de metri altitudine, fiind primul hotel de gheaţă din sud-estul Europei.

Foto: Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac (© hotelofice.ro)