Bucovina este printre cele mai atractive si frecventate zone turistice de pe harta României. Nu intamplator de altfel, aceasta zona, vestita astazi in intreaga lume, a fost distinsa in anul 1975 cu premiul international “Pomme d’Or” de catre Federatia Internationala a Ziaristilor si Scriitorilor de Turism, iar multisecularele monumente de arhitectura cu fresce interioare si exterioare din acest colt de tara au fost trecute de UNESCO in lista monumentelor de arta universala.

Meleagurile bucovinene au fost martorii inchegarii si dezvoltarii in secolul XIV, a statului feudal independent al Moldovei. 

Considerate tezaur al neamului românesc, mănăstirile din nordul Moldovei sunt adevărate opere de artă, unice în lume graţie frescelor şi a culorilor vii, al căror pigment nu a putut fi descifrat nici până astăzi de specialişti. Pe seama mănăstirilor bucovinene şi a culorilor vii cu care sunt pictate circulă multe legende populare.

Manastirea Sucevita

Manastirea Moldovita

Mănăstirea Moldovița este una din vechile așezări călugărești, cu un important și glorios trecut istoric, situată în comuna Vatra Moldovitei din judetul Suceava.

Originea acestei mănăstiri rămâne învăluită în negura vremii, tradiția amintind de existența ei încă din timpul voievozilor Mușatini, care au ocrotit-o.

Manastirea Voronet

Mănăstirea Voroneţ, supranumită „Capela Sixtină a Estului“, este una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ştefan cel Mare.

Mănăstirea Voroneţ a fost ridicată în anul 1488 de Ştefan cel Mare, în timpul domniei căruia a fost realizată cea mai mare parte a picturii interioare

Petru Rareş este cel care a reuşit să termine pictura exterioară a mănăstirii.

Pe exteriorul bisericii de la Voroneţ sunt prezentate semnele zodiacale, zodii pe care de-a lungul timpului biserica le-a respins. Lângă cele 12 zodii, pictorii au aşezat doi îngeri care strâng constelaţii de pe bolta cerească asemeni sulurilor unui pergament. Faţada de vest a mănăstirii impresionează scenă a Judecaţii de Apoi.

Manastirea Putna

Mănăstirea Putna este un lăcaș monahal ortodox, unul din cele mai importante centre culturale, religioase și artistice românești. A fost supranumită „Ierusalimul Neamului Românesc” (Mihai Eminescu).