A sosit vremea ieşirii la iarbă verde, iar pădurile din împrejurimile Bucureştiului sunt opţiunea preferată a multor locuitori ai capitalei. Atenţie, însă, dacă vrei ca ieşirea la iarbă verde să includă şi un grătar, trebuie să mergeţi într-un loc special amenajat pentru aceasta. Altfel, poţi risca o amendă între 100 şi 5.000 de lei. Iată cinci locuri superbe de grătar lângă Bucureşti.

Parcul Comana

După Delta Dunării, Parcul natural Comana, la 30 de kilometri de Bucureşti, este cel mai bogat din ţară în ceea ce priveşte biodiversitatea. Aici poţi face plimbări cu barca prin stufăriş, pe lacurile Neajlov si Balta Comana, însă, pentru protejarea florei şi faunei, bărcile cu motor sunt interzise. De altfel, zecile de plante şi animale care trăiesc în această rezervaţie sunt protejate prin lege. Parcul este amenajat cu locuri speciale pentru grătare, iar în pădure sunt trasee turistice. În zonă te poţi bucura şi de parcul de aventură Comana.

Pădurea Cernica

Prin Pantelimon, pe vechiul drum către mare, la 14 kilometri de Bucureşti, se întinde Pădurea Cernica, la marginea lacului cu acelaşi nume. Pădurea de stejari, salcii, frasini, ulmi şi plopi este un loc ca din poveste, unde te poţi întâlni cu cerbi, căprioare, vulpi şi iepuri. Dacă n-ai ce pune pe grătar, poţi da la peşte pe marginea lacului. În zonă se află şi Mănăstirea Cernica, Phoenix Complex (ponton, loc de joacă pentru copii, piscină şi restaurant), Casa Cernica (ponton şi loc de joacă pentru copii) şi Extreme Park Cernica (parc de aventuri). În weekend, Pădurea Cernica este printre cele mai aglomerate zone din împrejurimile Bucureştiului.

Pădurea Chitila

În continuarea Lacului Mogoşoaia se află lacul şi pădurea Chitila. În weekend şi de sărbători, pădurea este plină de oameni ieşiţi la iarbă verde, în special ciclişti. Merită, însă, exploatată, mai ales de către cei care nu vor să se deplaseza prea departe de Bucureşti. Pe lac trăieşte o colonie de lebede, iar pe malul său te poţi relaxa la o partidă de pescuit şi la un grătar. Cine vrea să facă un weekend întreg din această ieşire, există şi posibilităţi de campare pe marginea lacului.

Palatul Mogoşoaia

De curând, Primăria Municipiului Bucureşti a amenajat, în curtea Palatului Mogoşoaia, un spaţiu pentru grătare. Pe lângă grătare, oamenii ieşiţi la iarbă verde au la dispoziţie şi saci menajeri pentru colectarea deşeurilor. Locaţia este ideală pentru cei care nu au sau nu vor să conducă, aici ajungându-se şi cu mijloace de trnsport în comun. Pe lângă o ieşire la grătar, se poate vizita şi palatul, turnul de veghe al acestuia, cuhnia (bucătăria), casa de oaspeţi, gheţăria, cavoul familiei Bibescu şi biserica „Sfântul Gheorghe”, aflată lângă zidurile curţii.