Ucraina este renumită pentru diversitatea sa culturală. Această țară a câștigat și popularitate la nivel mondial pentru bucătăria sa diversificată. 

Mâncarea ucraineană este renumită peste tot în lume datorită gusturilor delicioase, stilurilor tradiționale și, desigur, modurilor unice de a servi oaspeților. Principalele ingrediente ale dietelor pe care ucrainenii le preferă sunt meiul, secara și grâul. Ei au cultivat aceste produse alimentare de mai multe secole. Este de remarcat faptul că, deși au fost guvernați de numeroase țări, inclusiv Rusia, Polonia și Austria, locuitorii indigeni ai Ucrainei și-au păstrat cultura, tradițiile și obiceiurile culinare vii și intacte.

Trăsătura distinctivă a majorității bucătăriilor ucrainene este că ingredientele lor sunt, de obicei, prăjite sau fierte înainte de fiert sau coapte. Ucrainenii intotdeauna iubesc sa exploreze diferite tipuri de bucatarii. Acesta este motivul principal pentru care ei înșiși pregătesc o varietate de rețete pentru ei și le place să le gătească și oaspeților lor.

1. Kholodet

Image

Una dintre aperitivele populare din bucătăria ucraineană, Kholodet este preparată din carne sau pește ca ingredient principal. Este un fel de mâncare ușoară și mai puțin condimentată, astfel încât rămâne cea mai favorită a tuturor. Cu un gust unic de usturoi și carne, acesta oferă o delicioasă experiență culinară delicioasă.

Pentru prepararea vasului Kholodet,(asemănător cu piftia sau raciturile) carnea se fierbe lent pentru o perioadă mai lungă de timp până când se înmoaie complet. Uneori, bucatile de carne este amestecat cu ceapă, morcovi și frunze de dafin. Pare interesant, dar este de remarcat faptul că pregătirea acestui vas este verificată prin scufundarea degetelor în el. Dacă degetele ajung lipite, Kholodet este gata, astfel încât vasul să fie aranjat să servească.

2. Borsch

Image

De asemenea, numit Borscht și Borshch, mâncarea populară Borscht Ukranian este o supă/ ciorbă împrumutată de la populația evreiască. Acesta este preparat prin intermediul legumelor asortate, printre care și sfeclă, morcovi, cartofi, varză și fasole rinichi. În versiunea non-vegetariană, totuși, se adaugă carne pentru a spori gustul.

Deși mai mult de 300 de tipuri de Borshch sunt pregătite în zilele noastre, dar ucraineanul Borshch rămâne întotdeauna distinct. Această supă unică este preparată de obicei din morcovi, cartofi, varză, ceapă, patrunjel și sfecla. Distincția culorii roșu închis a acestui fel de mâncare o face unică.

3. Paska

Image

Paska este o renumită ca pâinea ucraineană de Paște. Această rețetă tradițională este coaptă și servită, fie că este vorba de Crăciun sau de alte sărbători și este alegerea perfectă în rândul familiilor. Pentru a adăuga o notă religioasă, adesea decorat cu simboluri creștine.

Iubită atât de adulți, cât și de copii, această pâine delicioasă este cel mai potrivit desert după cârnați mari de carne. În plus, rămâne o populară ofertă în societățile din Ucraina în timpul vizitelor de familie ale Paștelui. Această rețetă ucraineană este, de asemenea, disponibilă frecvent în Polonia sub numele de Babka.

4. Salo

Image

Dacă sunteți în căutarea celor mai bune alimente ucrainene pentru micul dejun, atunci fără îndoială începeți să vă bazați pe Salo cu usturoi. Salo (Slănina) este o grăsime de porc alb. Datorită conținutului ridicat de energie, acest fel de mâncare a devenit o parte integrantă a dietei în bucătăria ucraineană.

De asemenea, Salo este o gustare populară ucraineană și poate fi conservat timp de câteva zile chiar și fără refrigerare, dacă este sărat sau afumat. În afară de Ucraina, acest fel de mâncare este la fel de popular în țările vecine. Soloașele rusești sunt ușor diferite de solo-urile ucrainene tradiționale. Versiunea rusă conține bucăți de carne, spre deosebire de saloanele tradiționale ucrainene, pregătite fără carne. Mai degrabă, un strat alb de grăsime este utilizat în acest scop.

5. Kovbasa

Image

Un alt fel de mâncare tradițional ucrainean este Kovbasa – un cârnat aromat și lung. Carcasele subțiri sunt umplute cu carne, grăsimi și mirodenii pentru a le face delicioase. Un produs complet gătit, este servit fie fierbinte, fie rece. Fie că vă aflați în Ucraina sau în Polonia, veți găsi Kovbasa / Kobasa disponibil pentru micul dejun, prânz și / sau cină.

Kovbasa este un cuvânt generic în Ucraina pentru orice cârnați, în timp ce kiełbasa este cuvântul generic pentru cârnați în limba poloneză. Acest cârnaț simplu și delicios este preparat din combinația de carne de porc sau carne de vită și sau peperivka cu vodcă picantă. Gustul și aroma se îmbunătățește prin învechire.

6. Varenyky

Este imposibil să ne imaginăm mâncarea ucraineană fără Varenyky. Pregătit din aluat fiert cu diverse umpluturi cum ar fi carne, ciuperci, legume, fructe și brânză și altele, Varenyky nu este un fel de mâncare festivă. Este luată fie ca fel principal, fie ca desert în funcție de preferințele consumatorilor și de umplutură. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de pierogi în unele locații.

Ca și restul produselor alimentare, Varenyky a devenit, de asemenea, popular la nivel mondial, cu nume, forme și umpluturi diferite. De exemplu, în Rusia se numește “Pelmeni” cu umplutură de carne. Localnicii din Ucraina preferă Varenyky dulce, sau umplute cu carne de vită.

7. Clatite de cartofi

Cartușele de cartofi sunt, de asemenea, cunoscute ca Deruny în Ucraina. Acest rețetă populară se crede că a fost inventată în Belarusul vecin. Pregătiți din cartofi crud mărunțiți, amestecați cu ouă și făină, aceste clatite nemaipomenite sunt considerate o alegere perfectă în Ucraina pentru micul dejun.

Deruny este disponibil la nivel mondial cu nume diferite. Această rețetă clasică este probabil parte a bucătăriei ucrainene din mai multe secole.

8. Kapusniak

Kapusniak este o supă tradițională ucraineană, populară în fiecare gospodărie în timpul sezonului de iarnă. Acesta ocupă al doilea loc în popularitate după Borscht datorită densității sale, valorii nutriționale ridicate și gustului bogat. Această rețetă a fost numită după ingredientul său de bază, varza murată, pronunțată și în limba ucraineană “kapusta”. Pentru a adăuga un gust special și un gust acru, în această supă sunt incluse legumele murate.

Principalele ingrediente ale acestei supe sunt varza, carnea și cereale. Deoarece sunt ingredientele sunt ușor accesibile în jurul anului, este posibil ca rețetă să fie pregătită pe tot parcursul anului. Această supă a fost mereu populară în rândul fermierilor.

9. Nalysnyky

Image

Nalysnyky este una dintre cele mai populare rețete ucrainene care face parte din cultura alimentară a țării din vechime. De asemenea, cunoscut sub numele de crepes ucrainean, Nalysnyky este o rețetă elegantă și delicată. Este ușor de gătit ca parte a meselor de zi cu zi, nunți și festivaluri.

Ingredientele de clătite sunt de acum universale însă specificul rețetei Nalysnyky constă în umpluturi. Unele sunt armotizate cu fire de mărar, coapte în cantitate mare de unt și completat cu caviar.

10. Pampushky

Image

Pampushky este unul dintre celebrele și cele mai căutate deserturi ucrainene de astăzi. Cunoscută în întreaga lume ca o mâncare festivă, este ușor de gătit și este printre cele mai populare deserturi ucrainene. Pampushky este servit cu zahăr pudră și smântână în partea de sus și plin cu gem sau mac.

Există și rețete sărate, la fel de bune. De exemplu cea din imagine este Pampushky cu usturoi, o excelentă pită.

11. Okroshka

Okroshka este o supă de vară extrem de apreciată de localnici. Este o supă rece și o mâncare răcoritoare când vremea este foarte caldă. Ingredientele, inclusiv cârnații, castraveții, porumbul, morcovii și ridichii sunt tăiate în bucăți mai mari, pentru a da o combinație perfectă.

12. Barush

Image

Cândva o rețetă asociată cu sărăcia, Banush a apărut ca un fel de mâncare printre cele mai bune restaurante din Carpați. Ucraina de Vest poate avea o mulțime de rețete diferite pentru acest fel de mâncare, dar în mod tradițional, Barush este pregătit din mălai, grăsime de porc prăjită și brânză. Este gătit pe foc pentru a obține o aromă de fum. Pentru a face gustul mai bogat, unele rețete fac apel la ciuperci în terci.