În oraşul Samara din Federaţia Rusă există un frigider subteran din perioada sovietică în care încap în jur de 200 de vagoane de alimente. Accesul se face dintr-o clădire veche obişnuită din centrul oraşului pe care, dacă o vezi, nici nu ai bănui că adăposteşte o structură atât de imensă.

627x0 (1) 627x0 (2) 627x0 (3)

Autorităţile sovietice păstrau aici rezervele strategice de alimente care urmau să fie folosite pentru cei peste un milion de locuitori ai oraşului Samara în caz de anumite catastrofe. Mascarea intrării s-a făcut şi cu scopul de a nu da de bănuit inamicului ce se ascunde sub pământ în caz de bombardament asupra oraşului în situaţia unui eventual război, dat fiind că uriaşul subsol, creat în urma exploatărilor miniere, era folosit şi ca depozit de arme după cel de-al Doilea Război Mondial.

627x0 (4) 627x0 (5)

Localnicii povestesc că într-o noapte un muncitor a rămas închis în imensa structură. Cu toții s-au speriat când a doua zi l-au găsit pe om nevătămat care pentru a supraviețui a cărat toată noapte marfă dintr-un loc în altul.

FOTO:englishrussia.com