O deputată din Parlamentul României s-a gândit să dea sfaturi “patriotice şi practice” celor pe care îi reprezintă, într-un interviu realizat de jurnaliştii ziarului Adevărul. Nesimţirea cu care îşi arogă dreptul să îi sfătuiască pe români să nu mai plece din ţară şi să îşi ia trei joburi ca să aibă ce să pună pe masă este înfiorător de mare.

Domnia sa, ajutată de soartă, care i-a oferit un simţ al oportunismului extrem de bine dezvoltat, s-a orientat bine: un soţ cu cetăţenie italiană şi bani, carieră politică – de unde când nu curge pică, numiri pe criterii dubioase etc.

Singurul moment în care putem să o asemuim cu celebra Scarlett din Gone with the wind  este atunci când şi-a luat numirea de educatoare în oraşul Brad, din judeţul care a dat-o acestei ţări ca deputat, Hunedoara. Atunci probabil domnia sa şi-a rostit în barbă: As God is my witness, as God is my witness they’re not going to lick me. I’m going to live through this and when it’s all over, I’ll never be hungry again. No, nor any of my folk. If I have to lie, steal, cheat or kill. As God is my witness, I’ll never be hungry again.

Pentru mai mult dramatism vă pun şi secvenţa:

Fără o idee clară, fără un proiect politic şi cu răspunsuri de Miss Universe, doamnă Natalia Intotero s-a înscris în marea familie a PSD-ului. Nu vă gândiţi că am vreo afinitate politică. Pentru mine toţi sunt o apă şi un pământ, însă nu pot să uit cum foarte mulţi părinţi au fost îngenunchiaţi de probleme şi au luat calea străinătăţii în mandatul ex-puşcăriaşului Năstase sau a ex-activistului comunist Ion Iliescu.

Dumnezeu ne-a blestemat cu politicieni corupţi şi oportunişti în toate mandatele, dar doar pentru că doamna sfătuitoare este de la PSD nu pot să nu îmi aduc aminte de privatizările dubioase din vremea lui Năstase.

Da, are şi domnia sa dreptate într-o privinţă, deşi nu o spune clar, ci doar o transmite prin atitudine:  “Indiferent cât de greu ar fi, nu este o soluţie să plecăm în străinătate. Ce se întâmplă cu ţara dacă plecăm toţi şi lăsăm o ţară pustie?” Într-adevăr ce s-ar întâmpla dacă nu aţi mai avea pe cine să conduceţi doamnă? Să vă ferească sfântu’ să ajungem acolo, pentru că ar trebui să munciţi şi să vă luaţi trei joburi. Probabil că până la acea clipă veţi fi de mult plecată în … Italia!

Citiţi aici interviul din Adevărul