Muzeul de Istorie Sighișoara a reprezentat un punct de atracție pentru numeroșii turiști prezenți în weekend-ul prelugit de 1 Mai la Sighișoara.

 „Peste 3.600 de persoane au trecut pragul muzeului în perioada 28-29 aprilie 2018 și în data de 1 mai”, au transmis reprezentanţii Primăriei municipiului Sighişoara, prin intermediul unui comunicat de presă.
Muzeul a fost organizat în Turnul cu Ceas, datând din secolele al XIV-lea, refăcut în sec. al XVI-lea şi apoi în 1678 şi 1894. Turnul face parte din complexul Porţii din faţă ce asigură accesul în Cetate din Oraşul de Jos, iniţial cu două treceri carosabile, este înalt de 64 m, cu cinci nivele, cu galerie deschisă din lemn la ultimul nivel. Parterul Turnului, alcătuit din piatră de râu cu pereţi groşi de 2,30 m, datează din secolul al XIV-lea. Turnul a fost afectat de incendiul din 1676 şi a fost refăcut parţial, ca şi acoperişul, de către meşteri de formaţie barocă – Veit Gruber, Philipp Bonge şi Valentinus Zimmermann. La 1648 se adaugă sferturile de oră la ceas de către Johan Kirschel din Königsberg, figurinele fiind refăcute în 1677, şi reprezintă zilele săptămânii sub chipul zeilor antici şi zeiţele Păcii, Dreptăţii şi Justiţiei, doi îngeraşi Ziua şi Noaptea, doi toboşari şi călăul. Aceste figurine au fost restaurate între anii 1999 – 2001.