Ştirea zilei de azi: Guvernul şi-a suspendat orice activitate şi vacanţă pentru a face tot ce îi stă în putinţă ca mititeii tradiţionali să nu dispară cum vor europenii.

Chiar în ziua în care tot poporul şi-a serbat ziua muncii cu mititei şi bere a explodat bomba în presă: Ultimul 1 Mai cu mititei. UE vrea să îi interzică! A doua zi a venit şi răspunsul de la Bucureşti: “Guvernul anunţă că „va lua toate măsurile necesare“ la Bruxelles pentru ca UE să nu interzică micii româneşti”

Carele va să zică după ce nu ne mai lasă să ne tăiem porcu’ şi mielu’ după cum ne taie capu’, europenii ăştia s-au gândit să ne ia şi o altă bucurie tradiţională – mititelul! Ne-am trezit chiar ieri în zi de sărbătoare, că această “fiinţă naţională” e pe cale să de-a colţu’ pentru că celor de la Bruxelles nu le place reţeta noastră, că chipurile e cu chimicale. De ce nu prea contează, dar cică de la 1 iunie, caput cu micii de pe grătare.

Pe cale de consecinţă guvernul nostru s-a răsculat şi îl bagă la “tradiţionale” cu bugerul şi chorizo asta ca să arate că fiinţa naţională – pe care se cheltuie anual cam 50 de milioane de euro – este pe deplin în siguranţă şi salvată de la pieire. În plus cu ce ai mai putea asezona voturile dacă micii dispar…

Aşadar: să sfârâie grătarele mai zgomotos decât tractoarele din arta realismului socialist, guvernul veghează pentru tine!