Capitala Tirolului, orașul Innsbruck, este locul ideal pentru o vacanță de vis având domenii schiabile aventuroase și pline de peisaje deosebite, dar și o experiență culturală extraordinară, centrul vechi fiind una dintre atracțiile principale în acest domeniu.

Autor: Corina Dragomir

Schiorii și snowboarderii se pot bucura de pârtii lungi în mai multe locații din apropierea Innsbruckului, una dintre ele fiind skipass-ul „Glungezer”, la aproximativ 15 km distanță de oraș în regiunea de ski Tulfes. În această destinație sunt puși la dispoziție 23 de km de pârtie și 7 instalații pe cablu, la altitudini cuprinse între 950 și 2304 m. Cel mai îndrăgit traseu este pârtia cu distanța cea mai mare de coborâre din Tirol, adică de 15 km, iar peisajul din vârf de munte la 2677m altitudine deasupra mării dezvăluie frumusețea incomparabilă a orașelor din valea Inn-ului și a vârfurilor Lanțului de Nord.

De asemenea, o altă regiune dedicată schiului este Olympia Skiworld care oferă până la 87 de km de pârtie, deplasarea către locație se face cu ajutorul skibus-ului gratuit ajungând în punctul dorit fără probleme. Punctele de atracție principale acestei regiuni le reprezintă peisajele alpine până la ghețar la finalul văii, dar și pârtiile în sine prin traseul lor imprsionant atât prin zone urbane, cât și prin sătucuri idilice turistice.

            În ceea ce privește timpul liber al persoanelor mai puțin atrase de sport, Innsbruck propune o serie de activități deosebit de atractive care le va încărca programul, dar și mintea cu amintiri de neuitat. Atracțiile turistice cele mai importante sunt „Goldene Dachl” – acoperişul de aur în stil târziu gotic, cu 2.657 plăci de cupru aurite, Castelul Ambras și Hofburg, „Lumea de Cristal”, Triumphforte, dar și multe altele. Strada Maria-Theresien este cea mai renumită pentru shopping, magazinele mai mici sau mai mari și cafenelele de pe această stradă readuc imaginea unui bulevard cu tente medievale.