O plajă spectaculoasă din nordul Spaniei este considerată a fi cea mai mică din lume, având doar 40 de metri lungime.

laja Gulpiyuri este o plajă mică situată la nord de oraşul Naves, în provincia spaniolă Asturias. Caracteristica originală a acesteia este situarea în spatele liniei de coastă, fiind separată de mare, dar având o legătură subterană cu aceasta. Zona este, de fapt, o groapă inundată, cufundată într-o platformă carstică şi izolată de suprafaţa mării deschise. Se conectează cu marea printr-o cavernă, permiţând influenţa şi acţiunea valurilor. Guilpiyuri este una dintre cele mai unice plaje din lume, fiind o depresiune interioară, la aproximativ 100 de metri distanţă de coasta Mării Cantabrice, parte a Oceanului Atlantic. 

 Este un spaţiu de mare valoare geologică şi peisagistică, care este inundat în timpul mareelor ​​mari, oferind acestei plaje aspectul unei piscine sărate. În 2001, Guilpiyuri a fost declarată monument al naturii. 

 Potrivit geologilor, totul a pornit de la o stâncă de calcar costieră cu milioane de ani în urmă. Marea a creat o peşteră şi, în spate, peştera s-a prăbuşit (fenomen carstic cunoscut sub numele de dolină sau groapă), lăsând o mică scobitură într-un cerc, cu aproximativ 50 de metri în diametru la 100 metri de coastă. 

 Această prăbuşire a rămas legată de coastă şi de apa de mare care ajunge la ea pe măsură ce curg valurile. De-a lungul timpului golul a devenit o plajă cu nisip fin, plaja Gulpiyuri. 

Caracteristicile plajei:Lungimea: 40 de metri

Lăţimea medie: 15 metri

Gradul de ocupare permis: mediu

Urbanizarea plajei: izolată

Compoziţie: Nisip

Condiţii de înot: ape calme