Pentru a sărbători cea de-a 175-a aniversare a primei căi ferate din Elveția, industria feroviară a țării s-a reunit, sâmbătă, pentru a pune în mișcare cel mai lung tren de pasageri din lume – 100 de vagoane, 2.990 de tone și aproape doi kilometri lungime.

Format din 25 de trenuri electrice noi „Capricorn”, cel mai lung tren de pasageri din lume are o lungime de 1.906 metri. Trenul a avut nevoie de aproape o oră pentru a parcurge aproximativ 25 de kilometri pe spectaculoasa linie Albula, aflată în patrimoniul mondial UNESCO, de la Preda la Alvaneu, în estul Elveției, relatează g4media.ro.

La fel ca legendara pistă de tobogan Cresta Run, linia Albula este faimoasă pentru curbele sale în picaj nesfârșite și coborârile abrupte. O capodoperă a ingineriei civile de renume mondial, linia de 62 de kilometri între Thusis și St Moritz a fost construită în doar cinci ani, deși a necesitat 55 de poduri și 39 de tuneluri.

Înainte de finalizarea sa, în iulie 1904, vizitatorii trebuiau să facă o călătorie riscantă de 14 ore pe trasee accidentate, în trăsuri trase de cai sau sănii.

Piesa centrală a liniei este tunelul Albula, lung de 5.866 de metri, care trece adânc sub linia de demarcație dintre râurile Rin și Dunăre.

Urmând o parte din traseul parcurs de faimosul Glacier Express din 1930, încercarea de record mondial a inclus spectaculosul viaduct Landwasser și spiralele extraordinare care au asigurat statutul de patrimoniu internațional al liniei.

Spre deosebire de majoritatea căilor ferate elvețiene și europene, care folosesc ecartamentul „standard” între șine de 1,435 metri, șinele Rhaetische Bahn (Calea ferată retică, sau RhB) au o distanță de doar un metru între ele.