Casa Scriitorilor din Sinaia – un adevărat „retreat” al oamenilor de creație de odinioară, este azi de vânzare pe platforma  Romania Sotheby’s International Realty, o agenţie de intermediere a proprietăţilor de lux ţară, contra sumei de 390.000 de euro.

Parfumul influenței franțuzești poate fi întâlnit la fiecare pas în Sinaia, una dintre cele mai apreciate stațiuni montane din Romania. Sinaia a fost și rămâne în continuare orașul construit pentru elitele societății românești, cu o atmosferă încărcată de efervescență intelectuală.

Iar cartierul Cumpătu din Sinaia, un loc privilegiat, supranumit “zona de creație”, concentrează o mare parte dintre casele și vilele unde oameni interesanți, scriitori, artiști, muzicieni, se întâlneau să creeze și să se relaxeze. Personalități precum George Enescu, Dinu Lipatti, Nicolae Titulescu, Titu Maiorescu, considerau Cumpătu drept un veritabil refugiu, unde liniștea și aerul curat reprezentau ingredientele unei sesiuni perfecte pentru creație.

Astăzi, la distanță de peste 100 de ani, întâlnim aceeași atmosferă boemă, cu case și vile cochete, pline de șarm și amintiri frumoase. Casa Scriitorilor din Cumpătu este o mică bijuterie arhitecturală, proiectată în stil Neoromânesc, în perioada anilor ‘30. În acele vremuri reprezenta locul de întâlnire al elitelor zonei, acolo unde se desfășura “duelul de idei” al personalităților mai sus amintite.

La poalele Bucegilor

Pridvorul susținut de coloane trilobate de inspirație bizantină, de unde poate fi admirată panorama către Munții Bucegi, împreună cu ancadramentele ferestrelor și stucaturile decorative din încăperi, dau un aer de căsuță din povești. Este locul unde ți-ai dori să îți petreci tot timpul vieții, departe de zgomotul traficului auto, dar foarte aproape de centrul stațiunii, înconjurat de natură.

Este situată la mică distanță de drumul național DN1, în inima cartierului, cu acces la o arteră foarte puțin circulată și o priveliște minunată către munții din jur. A fost renovată de către actualul proprietar, iar în prezent casa dispune de 5 camere, 2 băi, diverse spații de depozitare și o curte liberă de aproximativ 250 de metri.

Foto: Romania Sotheby’s International Realty