După ce a fost cea mai populară rasă de câine din Statele Unite timp de 31 de ani, labrador retriever-ul a fost detronat în vârful topului realizat de American Kennel Club.

În clasamentul pe 2022, blândul și drăgălașul bulldog francez și-a adjudecat titlul de cea mai îndrăgită rasă de câine din Statele Unite.

Cu fața sa plată, ochii săi de căprioară și urechile de liliac, bulldog-ul francez a urcat în mod constant în acest clasament în ultimul deceniu, ajungând pe locul secund în anul precedent, potrivit organizației, care păstrează cel mai mare registru din Statele Unite dedicat raselor de câini înregistrate pe teritoriul american, relatează Agerpres.

Blândul bulldog francez este cea mai îndrăgită rasă de câine din Statele Unite (Foto: Pixabay)
Blândul bulldog francez este cea mai îndrăgită rasă de câine din Statele Unite (Foto: Pixabay)

Bulldog-ul francez a ocupat locul 14 în clasamentul din 2012. De atunci, înscrierile au crescut de zece ori, a precizat American Kennel Club pe site-ul său.

Bulldogii francezi ai cântăreței Lady Gaga, furați în Los Angeles

Popularitatea în creștere a rasei și prețul său ridicat (începând de la 3.000 de dolari – n.r.) au dus la o creșterea numărului de furturi de bulldogi francezi în ultimii ani, potrivit American Kennel Club. Într-un incident care a ajuns pe prima pagină a ziarelor naționale în 2021, doi bulldogi francezi deținuți de Lady Gaga au fost furați într-o altercație la Los Angeles, în urma căreia bărbatul care avea grijă de câinii cântăreței a fost rănit.

Labrador retriever-ul, rasa aflată până acum pe locul întâi, se bucură încă de o mulțime de fani, coborând doar o treaptă, pe locul 2, în fața golden retriever-ului, pe locul 3, și a ciobănescului german, pe locul al patrulea.