Noi cercetări efectuate de către oamenii de știință de la Universitatea din Milano, Italia, au scos la iveală un document misterios, scris în limba latină, care va schimba istoria despre Lumea Nouă. Textul călugărului Galvaneus Flamma din 1345 vorbește despre un ținut din America, aflat la vest de Groenlanda, cu aproape 150 de ani înainte de călătoria lui Cristofor Columb.

Paolo Chiesa, cercetător la Universitatea din Milano, a descoperit documentul supranumit ”Cronica universalis”, care a dorit să fie o istorie a lumii. Acesta evidențiază faptul că unii erudiți din secolul al XIV-lea au fost conștienți de descoperirea Americii, cu mult mai devreme decât expediția exploratorului italian, potrivit Express.

Cristofor Columb nu a fost primul european care ajuns în Lumea Nouă, dar călătoria sa a avut cel mai mare impact în istoria lumii. Astfel, în 1492, după ce a obținut fonduri financiare de la Regele și Regina Spaniei, exploratorul a traversat Atlanticul, ajungând în Bahamas, Cuba și Hispaniola (Republica Domincană, de astăzi).

Însă acum, cercetările experților de la Universitatea din Milano, arată că erudiții din secolul al XIV-lea știau de descoperirea Americii, cu 150 de ani înainte de Cristofor Columb.

În documentul latin descoperit, potrivit profesorului Chiesa, Lumea Nouă (America) era menționată în acesta, cu următorul pasaj: ”Terra que dicitur Marckalada”, adică ”Pământul care se numește Marckalada”.

Acest ținut denumit Marckalada reprezenta, conform cercetătorului, o întindere situată la vest de Groenlanda. Numele a fost menționat și în alte surse istorice din Islanda, așezarea fiind identificată de savanții care au studiat regiunea.