Traseul, considerat printre cele mai frumoase din Munții Apuseni, merge pe limita dintre județele Cluj și Alba și face legătura între Stațiunea Muntele Băișorii și Munții Bihor.

Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj anunță iubitorii de munte și drumeții că a fost finalizată cea de-a doua acțiune de refacere a marcajelor de pe traseul magistralei turistice Stațiunea Muntele Băișorii – Muntele Mare – Balomireasa – Șaua Ursoaia (banda roșie).

Evenimentul s-a desfășurat la inițiativa Clubului Alpin Român Secția Universitară Cluj, a Asociației Ecouri Verzi și a programului de voluntariat Potecătorii.

Astfel, circa 20 de voluntari din partea organizatorilor împreună cu salvamontiștii clujeni au refăcut marcajele pe sectorul magistralei cuprins între Șaua Ursoaia și Vârful Petreasa, pe o distanță de aproximativ opt kilometri. De asemenea, pe traseul menționat au fost instalați circa 10 stâlpi metalici cu marcaje, confecționați de către angajații și voluntarii Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, iar arborii cu marcaje au fost toaletați pentru vizibilitatea semnelor.

Acțiunea de refacere a magistralei va continua, în aceeași formulă, în weekend-ul care urmează, cu perspectiva de a finaliza întregul traseu până la căderea primei zăpezi.