O stradă sau mai degrabă o străduță, care lega strada Bărăției de Calea Moșilor, se înscria în rândul străzilor din zona comercială a orașului coagulată în jurul străzii Lipscani și care purtau numele ocupațiilor celor de aici.

Strada Pânzari se mai intersecta cu străzile Șepcari și Gabroveni, iar imaginea alăturată, surprinsă în aprilie 1934, este luată dinspre intersecția cu aceste străzi către strada Bărăției, pe care se găsea și imobilul „Columb” din prim-plan, în care, pe cinci niveluri, se găseau articole de fierărie și menaj, notează muzeograful Cezar Petre Buiumaci, pe pagina de Facebook a Muzeului Municipiului București.

În acest perimetru găsim totodată Drogheria D. Nestor în partea stângă, pentru ca pe latura din dreapta să putem vedea alt magazin de fierărie și unul intitulat „3 Șepcari”. Strada este foarte animată ceea ce ne confirmă că era o zonă de mare interes în acea perioadă.

Odată cu trasarea bulevardului Brătianu către actuala Piață a Unirii, strada Pânzarilor, împreună cu alte străzi, precum Bazaca, vor dispărea de pe harta Bucureştilor.

Ne aflam așadar în fața unei imagini din Bucureștii de altădată, din Bucureştii dispăruți în vâltoarea transformărilor edilitare ale deceniului al patrulea al secolului trecut, secol care va aduce urbei modificări structurale de neimaginat unui contemporan.

Strada Pânzari (imagine din Colecţia Fotografii şi cărţi poştale a Muzeului Municipiului Bucureşti)