Calea Victoriei este una dintre cele mai vechi artere ale Bucurestiului. De-a lungul timpului aceasta a trecut prin schimbari care  sunt astazi rezultatul unui bulevard plin de istorie.  Aceasta artera este populată  de case boieresti, biserici,hanuri,  hoteluri , pravali si magazine de lux,  chiar și cafenele, instituții de stat care pot fi si azi  văzute .
Locul ideal pentru  a-ți petrece după-amiaza
Palatul CEC
          Palatul Cec este construit în anul 1900 intr-un stil electric care deține o cupolă de sticlă și metal. Cele patru volume de colț sunt acoperite de cupole in stil renașcentist.  De atunci  această cladire  nu a mai suferit alte modificari notabile.
         În cazul in care vrei să vizitezi Cec-ul, acum ai un motiv,poți merge să depui și  să retragi bani de luni pana vineri intre orele 09-17.

Casa Capșa

    Casa Capșa este una plina de istorie frumoasă. Marii artisți  ai vremii ca poetul Virgil Carianopol  sau Tudor Arghezi au contestat ca este  unul dintre locurile intelctuale de pe Calea Victoriei.
Incă din 1886 Casa Capșa  s-a dezvoltat  foarte repede devenind  hotel, cafenea si cofetarie.
 Casa Capsa este una cu renume chiar si in ziua de astăzi, unde poti merge sa savurezi bunatați oricand, programul fiind unul flexibil, de luni pana sambata intre orele 08-20 si duminica intre orele 08-16.
Teatrul Odeon
  
          Este o altă splendidă cladire aflată pe Calea Victoriei . Teatrul a fost fondat la 1 iulie 1964 si de atunci pana astazi clădirea isi păstrează activitatea. Pentru a admira minunata arhitectura interior – exterior trebuie doar să ai  o după-amiază libera sau mai multe.
Spectacolele sunt gasite pe pagina  http://www.teatrul-odeon.ro/stagiune/program

Ateneul Roman

Ateneul Roman este o opera arhitecturală realizată in stil neoclasic, construită intre 1886-1888.Este prevazut cu doua săli unde se țin frecvent evenimente si mai este și sediul Filarmonicii George Enescu.Este plasat chiar in piața George Enescu, peste drum de MNAR(MUzeul National de Arta  al Romaniei).
Detalii despre viitoarele concerte pot fi găsite pe https://www.fge.org.ro/calendar/ 
MNAR (Muzeul National de Arta al Romaniei)

Este plasat deasemenea pe Calea Victoriei , chiar în Palatul  Regal din Bucuresti.În momentul de fată este unul dintre cele mai importante muzee de artă din tară.
Iubitorii de artă care vor să-și scalde ochii in minunatele exponate pot face asta de miercuri pană duminică intre orele 10-18. Muzeul are  foarte multe reduceri  pentru studenti,elevi,copii și bătrani.
Calea Victoriei este bulevardul cuprins intre Piata Victoriei si Piata Natiunilor Unite, in total sunt cam 2.7 km. Daca vreti sa vizitati tot ce tine de ea,  trebuie sa aveti tmp minim 5-6 ore, in timp ce grabitii o pot vedea intr-o plimbare de 2 ore.  Desigur, o plimbare cu bicicleta  in drumul spre muncă iți va  lumina ziua.