Pe  data de 1 decembrie 2016, la Alba Iulia are loc un grandios eveniment pentru a sărbătorii ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI.

         În prima parte a zilei, vor avea loc activități care vor aminti de trecutul istoric al României, ceremonii militare de depunere de coroane la statuile lui Ion I.C. Brătianu, Iuliu Maniu, Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria și Mihai Viteazul.

       Turiștii și localnicii vor fi martori la primirea Soliilor din Cetățile de Scaun, prezentarea cadrului  istoric din 1918, precum și la o paradă militară compusă din 600 de militari.

       Istoria României este strâns legată de evenimentele care au avut loc în acest oraș, cunoscut și sub numele de Bălgrad, care înseamnă Cetatea Albă, denumire primită datorită fortificațiilor.

         În 1599, la Alba Iulia, Mihai Viteazu pune o cărămidă la temelia statului ce va purta mai târziu numele de România. Acesta a adus sub conducerea sa Țara Românească, Ardealul și Moldova. Din nefericire, după moartea sa,  acest lucru s-a destrămat.

         Mai târziu, tot la Alba Iulia, în decembrie 1918,  cu aceeași dorință puternică de unire, românii au reușit să pună bazele României Mari. La Marea Adunare de la Alba Iulia, au fost prezenți peste 100,000 de oameni din toate clasele sociale, animați de dorința de unitate, libertate și egalitate între popoarele care locuiesc pe teoritoriul României.

        Totodată,  în secolul XX a avut loc la Alba Iulia a avut loc ceremonia oficială de încoronare a regilor României Mari, Ferdinand I și Maria, moment de mare însemnătate pentru istoria orașului.

Sursa: ziarulunirea.ro

Tineri Jurnalisti Online

Recent Posts

Moara de hârtie din Brașov, distrusă de trupele principelui Gabriel Báthory

Poate că azi nu ne putem imagina o lume fără banala hârtie. Însă în trecut…

o zi ago

De ce vrea muzeul Luvru să mute Mona Lisa în altă sală

Mona Lisa va avea în curând o nouă casă. Tot la Luvru, dar într-o altă…

o zi ago

Cum arată cel mai impozant pod construit la ordinul domnitorului Ștefan cel Mare

O asociație din Transilvania a început în toamna anului trecut lucrări de restaurare a podului…

o zi ago

Tariful pentru trăsuri și taximetre în Bucureștiul începutului de secol XX

La finalul secolului al XIX-lea, prima parte a Șoselei se termina pe partea dreaptă cu…

2 zile ago

Fosile de mamut donate Muzeului Național al Banatului

Patrimoniul Muzeului Național al Banatului se îmbogățite cu o donație extraordinară: fosile de mamut, donate…

2 zile ago

România Atractivă este primul program de turism cultural care scoate la lumină obiective de patrimoniu mai puțin cunoscute

România Atractivă, programul național de susținere a turismului cultural, finanțat prin PNRR, va fi lansat…

2 zile ago