Unul dintre cei mai atroce criminali în serie din istorie a murit infectat cu COVID

Peter Sutcliffe, unul dintre cei mai cruzi criminali în serie din istorie, a murit infectat cu COVID, după ce a refuzat tratamentul, într-un spital din Marea Britanie, scrie The Guardian.

Sutcliffe, care avea 74 de ani, ispășea o condamnare pe viață pentru uciderea a 13 femei din nordul Angliei, la sfârșitul anilor 1970. Cunoscut sub numele de Yorkshire Ripper, bărbatul a murit în spital, a spus un purtător de cuvânt al Serviciului Penitenciar.

Britanicul ispășea 20 de pedepse pe viață la închisoarea Frankland, din Durham, pentru uciderea a 13 femei și încercarea de a ucide încă șapte. Se presupune că a murit la spitalul universitar din North Durham, la trei mile distanță de închisoare.

Sky News scrie că Sutcliffe a fost transferat acolo după ce s-a infectat cu Covid-19, dar se pare că a refuzat tratamentul. S-a întors la închisoare după ce a fost tratat pentru un atac de cord, în urmă cu două săptămâni, dar a revenit la spital după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

Sutcliffe era bolnav, era obez și avea diabet. Și-a recunoscut singur crimele, polițiștii nu l-au prins niciodată Criminalul fusese încarcerat în 1981 și petrecuse mai mulți ani în spitalul Broadmoore, unde fusese tratat de schizofrenie paranoică. Sentința definitivă pe viață a fost pronunțată abia în 2010.

Sutcliffe s-a căsătorit în 1974, dar a devenit apoi obsedat de prostituate. Era șofer de camion la o firmă din Bradford și niciodată nu a dat de bănuit că e capabil de crime. A început să atace femei la sfârșitul anilor 1960, dar prima crimă cunoscută a avut loc în 1975, când a ucis-o pe Wilma McCann, în vârstă de 28 de ani, o mamă a patru copii din Leeds.

În următorii cinci ani, el a continuat să ucidă femei din Yorkshire și nord-vestul Angliei și, pe măsură ce numărul crimelor sale a crescut, a devenit cunoscut sub numele de Yorkshire Ripper.

Sutcliffe a evitat descoperirea lui timp de ani buni din cauza unei serii de ocazii ratate de polițiști de a-l prinde, dar a mărturisit crimele în 1981, când a fost chemat la o secție de poliție pentru că i se furaseră plăcuțele de la mașină.

Cea mai tânără victimă a lui a fost Jayne MacDonald, 16 ani, din Leeds, pe care a ucis-o pe 26 iunie 1977. Cea mai în vârstă a fost Emily Jackson, 42 de ani, din Morley, Leeds, ucisă pe 20 ianuarie 1976.

Maria Stefan

Recent Posts

Două clădiri de patrimoniu ale Bucureștiului propuse pentru consolidare, respinse de consilierii PNL și PSD

Consilierii PNL și PSD, care fac partre dintr-o coaliția de ceva timp la guvernare în…

4 zile ago

400 de ani de patrimoniu cultural al Danemarcei s-au prăbușit în flăcări

O clădire istorică a bursei de valori din centrul orașului Copenhaga a fost cuprinsă de…

4 zile ago

Supraturismul aduce taxe noi: „Se caută locurile instagramabile”

Sezonul vacanțelor vine cu noi taxe pe care turiștii trebuie să le plătească, pe lângă…

4 zile ago

Catacombe antice, comori istorice și locuri secrete din Turcia

Turcia este bogată în minuni antice. Aflată între Europa și Asia, această țară a fost în centrul a…

4 zile ago

Noaptea Muzeelor 2024. Anul acesta va avea loc ediția cu numărul 20

Noaptea Muzeelor 2024 va avea loc în data de 18 mai. Manifestarea de anul acesta…

5 zile ago

Marele Hotel Ambasador din Bucureşti, construit în interbelic, a fost vândut

Unul dintre hotelurile emblematice ale Capitalei, cu o suprafaţă totală de 12.600 metri pătraţi, construit…

5 zile ago