Un schelet înfiorător de „femeie vampir” a fost găsit cu o lamă prinsă în gât pentru a „opri-o din a se întoarce din morți”.

Rămășițele femeii au fost dezgropate de arheologi într-un cimitir din secolul al XVII-lea, în satul Pien din Polonia.

Aceasta a fost găsită cu o seceră de-a lungul gâtului și cu degetul de la picior prins cu un lacăt pentru a „o împiedica să se întoarcă din morți”, potrivit The Sun.

Femeia ar fi avut un statut social ridicat

Cercetătorii au descoperit că femeia avea o șapcă de mătase pe cap, indicând un statut social ridicat, dar și un dinte proeminent.

Liderul echipei, profesorul Dariusz Poliński de la Universitatea Nicholas Copernicus din Torun, a spus că forma de înmormântare este neobișnuită.

Cum încercau oamenii să prevină revenirea morților

„Modalitățile de a proteja împotriva întoarcerii morților includ tăierea capului sau a picioarelor, așezarea defunctului cu fața în jos pentru a mușca pământul, arderea lor și strivirea lor cu o piatră”, a spus el pentru Daily Mail.

„Secera nu a fost întinsă, ci așezată pe gât în așa fel încât, dacă defunctul ar fi încercat să se ridice, cel mai probabil, capul său ar fi fost tăiat sau rănit”, a mai spus Poliński.

Profesorul a adăugat că degetul mare cu lacăt de pe piciorul stâng a întărit teoria că femeia era considerată vampir la momentul morții sale și probabil că simbolizează „imposibilitatea de a se întoarce”.

Până în secolul al XVII-lea, practicile de înmormântare neobișnuite au devenit comune în toată Polonia, după un aparent „focar” de vampiri.