Categories: de pe globnoutăți

Un fenomen rar pentru această perioadă – piața San Marco din Veneția, inundată peste noapte

Veneţia este fără discuție cel mai frumos loc din lume. Canalele venețiene sunt atracția turistică principală. Şi când te gândești la o vacanţă în Veneţia, prima imagine care îţi vine în minte este cea a gondolelor pe canalele înguste. Dar, de data aceasta, turiștii au avut parte de o surpriză imensă, din senin Piazza San Marco s-a umplut cu apă.

Dincolo de romantism, turiștii aflaţi în Piazza San Marco au avut parte de un fenomen straniu pentru această perioadă a anului. Nivelul apei care a invadat piaţa a atins aproximativ 100 de centimetri din cauza mareei. Mose, un sistem conceput pentru apărarea orașului, nu a intrat în funcțiune și Piazza San Marco a fost inundată.

Un fenomen rar pentru această perioadă a anului s-a produs în Veneția

Apa, datorită unui fenomen foarte rar în perioada de vară, a scufundat renumita Piazza San Marco din Veneția duminică seara. Orașul italian este adesea lovit de așa-numita „acqua alta” care poate fi devastatoare, dar ce sa întâmplat duminică seara este inexplicabil.

Evenimentul de aseară a fost mai puțin periculos, apa fiind destul de mică. În imaginile surprinse vedem cuplurile dansând și copiii stropindu-se în apă.

Astfel de fenomene din Veneția sunt cauzate de schimbările climatice, spun experţii

Inundațiile rare de vară au scufundat faimoasa piață San Marco din Veneția peste noapte. Orașul lagunar este adesea lovit de astfel de inundaţii, unele devastatoare, cum a fost cele din noiembrie 2019 care au provocat daune de sute de milioane de euro.

Evenimentul de duminică seară a fost totuși mai puțin dăunător, iar cuplurile din piață au dansat pe muzică de pian de la celebra terasă cu preţuri extrem de mari, fiind cu apa aproape la genunchi, în timp ce copiii se bălăceau și vâsleau, iar turiștii se plimbau cu pantofii în mână.

Astfel de incidente mari ale Veneției sunt cauzate de o combinație de factori. De la  schimbările climatice, la creșterea nivelului mării și iată acum, o maree neobișnuită pentru perioada aceasta, care a reuşit să scufunde nivelul solului orașului.

Cu toate acestea Veneţia îşi trăieşte poveste alături de turiști: O vară de muzică în inima orașului

Până la 30 septembrie la Gran Caffè din piața centrală San Marco va fi locul pentru spectacole, concerte, divertisment și muzică în fiecare seară, cu chioșcul de cafea care se deschide la ora 18 până la începerea expoziției.„Vrem ca Grădina Muzicală San Marco să devină un loc de întâlnire dar și artă, două elemente care au lipsit atât de mult în viața noastră în această perioadă marcată de pandemie, explică organizatorii. Din acest motiv am decis ca preţul tuturor spectacolele să fie incluse în factura de consum aa fiecăruia”.

Maria Stefan

Recent Posts

Castelele, conacele și cetățile din România scoase din ruine cu ajutorul banilor europeni

Zeci de cetăți, castele, palate și conace din România au fost reabilitate cu ajutorul fondurilor…

5 zile ago

Berlinul vrea să scape de vila lui Goebbels, ministrul de propagandă nazist

Guvernul de la Berlin vrea să cedeze o vilă care a aparţinut cândva ministrului de…

5 zile ago

Incendiu violent lângă Mănăstirea Voroneț cu câteva ore înainte de Paşte

Un incendiu de proporții a izbucnit lângă mănăstirea Voroneț, sâmbătă chiar cu câteva ore înainte…

6 zile ago

Un colț de geam roman, descoperit de arheologii din Alba Iulia

Arheologii din cardul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia au prezentat un colț de geam…

o săptămână ago

Două clădiri de patrimoniu ale Bucureștiului propuse pentru consolidare, respinse de consilierii PNL și PSD

Consilierii PNL și PSD, care fac partre dintr-o coaliția de ceva timp la guvernare în…

2 săptămâni ago

400 de ani de patrimoniu cultural al Danemarcei s-au prăbușit în flăcări

O clădire istorică a bursei de valori din centrul orașului Copenhaga a fost cuprinsă de…

2 săptămâni ago