Categories: pe la ei

Tribul fascinant în care femeile întâmpină vizitatorii cu relații sexuale

Tribul Himba, cu o populație de 50.000 de locuitori, a interzis scăldatul și își oferă membrele de sex feminin vizitatorilor într-un ritual ciudat, menit să înăbușe gelozia. De asemenea, ei au scos în afara legii scăldatul, considerându-l un act „interzis”, notează Daily Star.

Strângerea de resurse, cum ar fi hrana și apa, construirea de case pentru membrii tribului și îngrijirea culturilor fac parte din viața tribului, care are câteva reguli unice. Băile sunt „interzise”, fiind înlocuite de „băi de fum”. Această practică implică formarea unui nor de fum și utilizarea unei rășini aromatice și unt, deoarece se crede că acest amestec neobișnuit alungă insectele.

În același timp, turiștii se pot trezi cu propuneri sexuale din partea unora dintre femeile din trib, la insistențele soților lor. Astfel, în momentul în care femeia are contact sexual cu un vizitator, soțul doarme afară, într-un ritual desemnat pentru îndepărtarea geloziei.

„Când un vizitator bate la ușă, bărbatul își arată aprobarea și plăcerea de a-și vedea oaspetele oferindu-i tratamentul Okujepisa Omukazendu, adică soția este dată oaspetelui său pentru a-și petrece noaptea cu el, în timp ce soțul doarme în altă cameră. În cazul în care nu există o cameră disponibilă, soțul ei va dormi afară”, notează Africa Scope.  

Compus în principal din crescători de animale, tribul a supraviețuit prin relațiile prietenoase cu vizitatorii, fiind învățați să se descurce singuri în toate aspectele vieții lor, de la hrana lor, la religie și cultură. Membrii Himba îl venerează pe zeul namibian Mukuru.

Credința lor în Mukuru se pretează la credința într-un cult al strămoșilor morți, un rol preluat după moarte, în care membrii tribului care au trăit anterior se pretează la roluri de mesageri. Potrivit cultului Mukuru, morții transmit mesaje între Dumnezeu și cei vii.

De asemenea, trebuie menționat că în tribul Himba, unele femei sunt căsătorite cu același bărbat, practicând poligamia și fiind dornice să ofere diferite servicii cu cei care trec pragul tribului lor. Ei sunt cunoscuți pentru ospitalitatea lor și pentru deschiderea lor față de vizitatori, un aspect notabil al culturii lor care a atras atenția celor din afara tribului.

Remus Florian

Recent Posts

Castelele, conacele și cetățile din România scoase din ruine cu ajutorul banilor europeni

Zeci de cetăți, castele, palate și conace din România au fost reabilitate cu ajutorul fondurilor…

3 zile ago

Berlinul vrea să scape de vila lui Goebbels, ministrul de propagandă nazist

Guvernul de la Berlin vrea să cedeze o vilă care a aparţinut cândva ministrului de…

3 zile ago

Incendiu violent lângă Mănăstirea Voroneț cu câteva ore înainte de Paşte

Un incendiu de proporții a izbucnit lângă mănăstirea Voroneț, sâmbătă chiar cu câteva ore înainte…

4 zile ago

Un colț de geam roman, descoperit de arheologii din Alba Iulia

Arheologii din cardul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia au prezentat un colț de geam…

6 zile ago

Două clădiri de patrimoniu ale Bucureștiului propuse pentru consolidare, respinse de consilierii PNL și PSD

Consilierii PNL și PSD, care fac partre dintr-o coaliția de ceva timp la guvernare în…

o săptămână ago

400 de ani de patrimoniu cultural al Danemarcei s-au prăbușit în flăcări

O clădire istorică a bursei de valori din centrul orașului Copenhaga a fost cuprinsă de…

o săptămână ago