Un turist român a relatat experienţa neplăcută pe care a trăit-o în Grecia şi le recomandă conaţionalilor să evite un anumit loc de pe litoralul elen, unde oamenii au parte de un tratament penibil.

Postarea unui român pe grupul de Facebook Forum Grecia a devenit virală şi a strâns sute de like-uri şi de comentarii. Bărbatul povesteşte o experienţă nefericită de pe o plajă din Grecia şi spune că astfel de întâmplări nu a trăit nici pe litoralul românesc. 

„Simt nevoia sa va împărtăşesc prima, singura şi cea mai proastă experienţă a mea din Grecia (dupa mulţi mulţi ani fără nici o experienţa de genul în această ţară)! Am fost la  «faimoasa plajă» Tigania Beach de lângă Sarti, două familii şi un copil de doi ani! Plaja este foarte frumoasă, în schimb administratorul este o persoană extrem de impertinentă şi agresivă!  Pe plaja respectivă, dacă stai pe şezlong este interzis să vii cu băutura/mâncare din altă parte (ceea ce e absolut normal). Am avut la noi o geanta frigorifica cu iaurt/lapte/borcănaşe cu mâncare pentru cea mică. Văzând geanta administratorul a venit sa ne-o confişte (lăsând-o până la urmă doar după ce i-a făcut inspecţia).

După aproximativ 3 ore în care am comandat doar băutură de peste 60 de euro, am întrebat dacă mai poate aduce două şezlonguri pentru doi prieteni care urmau sa ajungă (răspunsul fiind negativ). Aceştia au ajuns ulterior şi s-au pus pe plaja de lângă unde stăteau oamenii cu umbrelele lor de acasă şi cu băuturile lor. Văzând că am mers să discutăm cu ei şi că suntem prieteni, iar ei nu consumă de la barul lor, ne-au ridicat de pe şezlonguri (într-un mod foarte agresiv şi cu ameninţări) deşi aveam băuturile netermiante, iar fetiţa mea dormea în acel moment sub umbrelă. Recomand pentru un concediu liniştit, a evita acesta plaja! S-ar putea să vă simţiţi ca la noi pe litoral, ceea ce sunt sigur că nu vă doriţi”, a scris acesta.

„E abuziv, nu are autorizaţie, dar are pile la Poliţia Locală”

Reacţiile au curs la acest comentariu, iar unii internauţi au relatat că au trăit şi ei experienţe neplăcute pe aceeaşi plajă. Alţii au venit cu recomandări sau cu diverse observaţii.

„Da, toţi se plâng de respectivul. Noi am căutat o vreo 30 de minute şi ne tot învârteam pe drumurile alea…şi am renunţat şi după când am citit recenziile, nu mi-a părut rău… Sunt o grămadă de plaje faine şi pustii chiar”, „Şi noi am avut o experienţă asemănătoare anul trecut” şi „Este adevărat. Am păţit acelaşi lucru anul trecut, deşi nu era primul an in care vizitam Tigania. Am fost un grup destul de mare, şi deşi nu erau decât patru şezlonguri sub o singura umbrela, ne-au obligat sa stam toţi acolo (explicându-ne că suntem împreuna), altfel plătim 100 euro pentru un şezlong. Am plecat de îndată, lăsându-le totuşi un comentariu nefavorabil. Dar, da, aşa se întâmpla acolo”, au fost doar câteva dintre comentariile pe această temă. Altcineva l-a sfătuit să depună plângere. „Trist! Postaţi şi pe Google, TripAdvisor etc. Aţi putea sesiza online autorităţile centrale din Grecia dacă nu v-au eliberat bon fiscal.”

Imediat au apărut şi controversele. „Sunt albanezi, nu greci”, a scris cineva, iar un alt membru al grupului l-a contrazis: „Ba greci sunt, am avut ocazia să-i cunosc personal. Au relaţii în Poliţia locală, funcţionează abuziv, fără autorizaţie” şi „Sunt greci, nu albanezi, se droghează amândoi, barul este abuziv fără autorizaţie, dar au relaţii în Poliţia Locală din zonă şi nu rezolvi mare lucru. Au un câine lup şi port armă. Aceleaşi probleme le-am avut şi noi cu agresivitatea, dar mergeam pe porţiunea de plajă liberă şi chiar dacă au căutat scandal nu au avut ce face”.

„Postările astea sunt foarte utile! Mulţumesc celor care îşi fac timp pentru asta. Aşa am aflat şi eu de Aliki Beach din Thasos fix când mă aşezasem pe sezlogurile albanezilor. Am scăpat elegant!”, a povestit un alt internaut.

„Bun, deci să înţelegem ceva. Oriunde în lumea asta, ca e Nikki Beach (oriunde în lume), că e Burj al Arab, că e Martinez în Cannes, că e prin Rhodos, că e Fratelli la Mamaia  etc, produsele pentru bebeluşi/ copii, nu se supun regulilor fără produse din exterior. De ce? Foarte simplu, pentru că nu vinde nimeni pe plajă, la restaurant sau la terase, nici lapte praf, nici piureuri de fructe sau de broccoli. În rest, nu înţeleg exact de ce aţi rămas, aş fi plecat imediat cum mi s-ar fi solicitat să deschid geanta, pentru control. Pot să înţeleg, în parte, şi atitudinea administratorului, din motive pe care nu vreau să le expun aici”, a fost o altă opinie.