Top cinci locuri unde primăvara eternă domneşte

Daca iubeşti primăvara sau ai de gând să cauţi un loc la care să te gândeşti unde să te retragi când te afli la pensie îţi putem oferi câteva idei. În primul rând probabil nu doreşti veri toride sau umiditate excesivă, dar nici Laponia nu pare să fie visul tău. Iată câteva ocupi unde primăvara este la ea acasă.

Iti prezentam mai jos cinci din cele mai bune locuri din lume in care te poti retrage pentru a trai intr-o primavara eterna.

Cuenca, Ecuador

Cuenca este un oras colonial plin de parcuri, flori, biserici si are cea mai mare comunitate de pensionari din lume. Acestia au venit in Cuenca din diferite colturi ale lumii.

In ultimii opt ani, numarul pensionarilor straini din acest oras, un rai al plimbarilor, a crescut de la 50 pana la cateva sute de persoane. Principalele motive care i-au determinat sa vina aici sunt reprezentate de sistemul de sanatate si faptul ca in aceasta zona costul vietii si al proprietatilor imobiliare este accesibil.

Cuenca este un oras recomandat in special persoanelor care au bugete mici.

Medellin, Columbia

In timp ce Cuenca este incantator si de moda veche, Medellin, un alt oras de munte, este sofisticat si cosmopolit. Este alegerea ideala pentru pensionarii care vor sa se distreze si sa aiba o viata activa.

Oamenii din Medellin sunt eleganti, manierati si te poti baza pe ei cand ai nevoie de ceva. Medellin este mai degraba un oras in curs de dezvoltare decat un loc consacrat in care te poti retrage la pensie, astfel ca persoanele care vor sa vina sa locuiasca aici trebuie sa aiba notiuni elementare de spaniola pentru a se descurca.

Costul vietii nu este foarte ridicat, desi preturile le depasesc putin pe cele din Cuenca. In plus, daca te decizi sa te retragi in acest oras, ar trebui sa stii ca vei fi in siguranta.

Boquete, Panama

Boquete este una din cele mai stabile doua comunitati de pensionari straini din America Latina (celalalt este Ajijic, Mexic). In timp ce la nivelul marii clima este calda si umeda, in acest oras de munte temperatura este scazuta, fiind chiar frig uneori. Unele case din acest oras au seminee.

Te poti retrage in Boquete fara sa fie nevoie sa detii cunostinte de spaniola. Moneda oficiala in Panama este dolarul american.

Cafayate, Argentina

Cayafate este o destinatie mai putin cunoscuta fata de alte orase de pe lista. Este alegerea ideala pentru oricine si-a imaginat viata printre podgorii de vita de vie si tot ceea ce presupun acestea. Orasul este situat in Anzi, in nordul Argentinei, fiind o zona pitoreasca. Aduce mult cu Santa Fe.

Clima este uscata, iar numarul turistilor si al iubitorilor de vin care au vizitat zona in ultimii ani a crescut destul de mult. Este o zona a vinului si a cailor, foarte intinsa si extrem de frumoasa. In acest oras exista restaurante minunate si o atmosfera coloniala. In vecinatatea sa se afla mosii vechi.

Daca vrei sa te stabilesti aici si sa ai o viata fericita, trebuie sa cunosti putin limba spaniola si sa fii o persoana independenta.

Lake Atitlan, Guatemala

“Are o clima minunata, o frumusete naturala, o cultura straveche, un stil de viata pe care ti-l poti permite si o comunitate de emigranti in crestere\”, asa este descrisa zona Lake Atitlan si zonele aflate in vecinatatea sa de catre Mike Anderson, unul dintre cei stabiliti aici de pe alte meleaguri.

Lake Atitlan este considerat drept cel mai frumos lac de pe pamant. Clima e mereu primavaratica, iar costul vietii scazut. Emigrantii de aici spun ca preturile sunt cu 50% mai mici comparativ cu cele din America de Nord. Comunitatea din Lake Atitlan este prospera, oamenii sunt primitori, sociabili si putin neconventionali. Aceasta atitudine s-ar putea explica prin faptul ca emigrantii din aceasta parte a Guatemalei sunt mult mai interesati sa se integreze in cadrul comunitatii locale decat sa isi creeze o comunitate a lor.

Daca vrei sa te retragi in Lake Atitlan, tine cont de faptul ca trebuie sa fii in forma si sanatos, pentru ca numai astfel te poti bucura de o viata activa in sanul naturii. In plus, ar fi bine sa fii dispus sa inveti spaniola.

Maria Stefan

Recent Posts

Simfonia Apei revine la Fântânile Urbane din centrul Bucureștiului

Fântânile Urbane din centrul Bucureștiului sunt pregătite să găzduiască din nou, începând cu data de…

9 ore ago

Descoperire spectaculoasă pe un câmp din Prahova / FOTO

Mai multe morminte datând din epoca bronzului au fost descoperite de arheologii de la Muzeul…

10 ore ago

Unde a pictat Leonardo Da Vinci celebrul tablou

Mona Lisa, celebra pictură a lui Leonardo da Vinci, a stârnit dezbateri nesfârșite prin peisajul…

20 de ore ago

Povestea bisericii în care s-a adăpostit pe Mihai Eminescu

Biserica de lemn „Sfântul Arhanghel Mihail” este cea mai veche biserică ortodoxă din Târgu Mureș.…

20 de ore ago

România Atractivă: 12 rute tematice care străbat întreaga țară, cu 275 de obiective de vizitat

România Atractivă, o platformă multimedia de promovare a turismului cultural care prezintă 12 rute din…

2 zile ago

Castelele, conacele și cetățile din România scoase din ruine cu ajutorul banilor europeni

Zeci de cetăți, castele, palate și conace din România au fost reabilitate cu ajutorul fondurilor…

o săptămână ago