TOP 5 destinaţii turistice europene pentru gurmanzi

Pentru cei care încă nu s-au săturat de vacanţă şi vor să aleagă o destinaţie cunoscută pentru bogăţia culinară, Macedonia şi Muntenegru sunt doar două dintre locurile recomandate.

Iată o trecere în revisă a celor mai atractive destinaţii turistice pentru gurmanzi.

Macedonia

Bucătăria din Macedonia nu este foarte celebră, dar specialiştii în domeniu spun că are toate şansele să devină în curând. Pe scurt, este vorba despre o combinaţie de preparate balcanice, din Orientul Mijlociu şi Mediterana: o abundenţă de brânzeturi, produse de patiserie şi preparate din carne, alături de legume foarte proaspete şi de vinuri locale foarte apreciate.

Grecia

Mâncarea grecească nu mai are nevoie de prezentare. Felurile de mâncare greceşti, pe cât de proaspete pe atât de sănătoase, includ uleiul de măsline, brânza feta, peştele şi produsele de patiserie. Cultura gastronomică a acestei ţări este veche de peste 4.000 de ani şi este caracterizată de o simplitate rustică, cu ierburi proaspete – mărar şi mentă – şi cele mai fragede cărnuri, cea mai apreciată fiind cea de miel.

Slovenia

Slovenia, cunoscută drept “Europa în miniatură”, are o bucătărie diversă, care include tocane din zonele de munte, cu “prsut” (pastramă), dar şi strudele senzaţionale. Turul culinar poate fi început în Ljubljana, unde se găsesc numeroase cafenele, cu prăjituri delicioase, dar şi celebrul schnapps, băutura naţională.

Italia

Este poate ţara cu cea mai cunoscută gastronomie în lume. De la pizza la paste, risotto şi polenta, preparatele italieneşti sunt regionale, diverse în funcţie de sezon, simple şi delicioase. A nu se omite regiunea toscană, cunoscută pentru viile şi livezile de măslini. Printre specialităţile regionale se numără mozzarella de bivoliţă şi limoncello, o băutură pe bază de lămâie.

Muntenegru

Ca şi în Macedonia, bucătăria din Muntenegru nu este foarte cunoscută, dar are un mare potenţial pentru următorii ani. Gustări de provenienţă turcească şi italienească – chebap, gulaş, supă de fasole, preparate cu fructe de mare – şi un număr mare de beri şi vinuri locale recomandă bucătăria muntenegreană.

Maria Stefan

Recent Posts

Măsuri extreme la Barcelona pentru temperarea supraturismului!

Locuitorii cartierului La Salut din Barcelona s-au săturat de turiștii care vizitează faimosul Park Güell…

o oră ago

“Camera neagră” a fost găsită în Pompei. Imagini din încăperea descrisă ca fiind cea mai uimitoare descoperire făcută vreodată

O sală de banchet, cu fresce bine conservate care înfăţişează personaje inspirate de războiul troian,…

4 zile ago

Nouă destinație în Grecia, lansată pentru români: tarife mici cu tot cu avion

În contextul interesului tot mai mare pentru destinații noi, dar aproape de casă, un touroperator…

5 zile ago

Se anunţă demararea procedurilor privind consolidarea blocului ARO

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, duminică, faptul că a fost obţinut acordul proprietarilor pentru…

5 zile ago

3 destinatii spectaculoase, ignorate de turiști

Când discutăm de destinații frumoase sau exotice tări precum Italia și Mexic sunt grozave, dar…

5 zile ago

Locuri misterioase de pe Glob: lacul ucigaş din Camerun, care a luat 1.746 de vieţi omeneşti

În fiecare colţ de pe Pământ există locuri misterioase, în jurul cărora s-au creat adevărate…

5 zile ago