„Ținutul mănăstirilor din Bucovina” a câștigat Marele Premiu al ediției din acest an a competiției „Destinația Anului”, cel mai amplu proiect de promovare turistică din România.

În cadrul unei gale organizate la Palatul Culturii din Iași, s-au acordat premii la nouă categorii din cadrul competiției „Destinația Anului”, Marele Premiu fiind câștigat de „Ținutul mănăstirilor din Bucovina”, informează Agerpres.

În cadrul festivității, Brașovul s-a clasat pe primul loc la categoria „Orașe care inspiră”, locul secund fiind ocupat de municipiul Iași, iar pe locul III s-a clasat Oradea.

Orașe care inspiră: Locul I - Municipiul Braşov (foto: Facebook / Destinatia Anului)
Orașe care inspiră: Locul I – Municipiul Braşov (foto: Facebook / Destinatia Anului)

La categoria „Experiențe Gastronomice”, premiul I a fost luat de Valea Verde Retreat, locul II a fost ocupat de Casa Terra din Călărași, locul III – de Punct gastronomic local Bilbor.

Categoria „Boutique” a fost câștigată de Pleiada Boutique Hotel, din Iași, urmată de Conacul Archia din Deva, iar pe locul III s-a clasat Atra Doftana și Casa de sub munte.

La categoria „Resorturi”, primul loc a fost ocupat de Green Village Resort, din Sfântu Gheorghe – deltă, pe locul II s-a clasat Hotel Teleferic din Poiana Brașov, iar locul III a fost ocupat de Dana Resort din stațiunea Venus.

Câștigătorii categoriei „Parcuri de distracție și aventură” au fost: locul I Dino Park din Râșnov, pe locul II s-a situat Zaga-Zaga din Vrancea, iar pe locul III Baza Sportivă Brizo.

Categoria „Atracții Cultural-Educative„ a fost câștigată de Palatul Culturii din Iași, pe locul II s-au aflat Castelul Corvinilor și Castelul Bran, iar pe locul III – Cetatea de Scaun a Sucevei și Cetatea Oradea.

Stațiuni turistice: Locul I - Mamaia (foto: Facebook / Destinatia Anului)
Stațiuni turistice: Locul I – Mamaia (foto: Facebook / Destinatia Anului)

La categoria „Stațiuni turistice”, primul loc a fost ocupat de stațiunea Mamaia, pe locul II s-a clasat Călimănești, pe locul III – Ocnele Mari. Mențiunea Specială a fost acordată celor de la Valea Buzăului.

Categoria „Comori naturale” a fost câștigată de Țara Hațegului, pe locul II s-a aflat Țara Dornelor, iar locul III a fost ocupat de Ținutul Zimbrului, județul Neamț.

Comori naturale: Locul I - Țara Hațegului - Retezat Destinație de Ecoturism (foto: Facebook / Destinatia Anului)
Comori naturale: Locul I – Țara Hațegului – Retezat Destinație de Ecoturism (foto: Facebook / Destinatia Anului)

În categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție”, primul loc a fost ocupat de Ținutul mănăstirilor din Bucovina, pe locul II s-a aflat Țara Făgărașului, iar pe locul III – Tărâmul Sfinților Botoșani.

Competiția „Destinația Anului” se află la a treia ediție, se desfășoară la nivel național și urmărește promovarea destinațiilor turistice românești.