Artişti din întreaga ţară, studenţi sau profesori specializaţi în sculptură, participă în aceste zile la Tabăra Naţională de Sculptură în Piatră „Dâmbul lui Gâf”, eveniment organizat în premieră în acest an de Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Tabăra a debutat în 24 august şi se desfăşoară până în 4 septembrie, perioadă în care participanţii sunt provocaţi să îşi folosească imaginaţia şi creativitatea pentru a realiza sculpturi unice dedicate iubirii. Tema taberei este „Eros”, iar toate sculpturile vor trebui să păstreze central tema iubirii fiind realizate din blocuri foarte mari de piatră. Tabăra se desfăşoară pe Dâmbul lui Gâf, în comuna Horea din Munţii Apuseni.

„Tabăra Naţională de Sculptură în Piatră „Dâmbul lui Gâf” este organizată în premieră în acest an şi reuneşte artişti din întreaga ţară. Tema sculpturilor este „Eros”, astfel că  iubirea este sentimentul care va stârni imaginaţia artiştilor. Aşteptăm cu real interes finalizarea lucrărilor pentru că acestea vor intra în proprietatea organizatorilor şi vor mobila un parc de artă ce va fi amenajat pe Dâmbul lui Gâf, în comuna Horea” a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

La finalul taberei toate sculpturile vor deveni proprietatea comunei Horea, iar Centrul de Cultură „Augustin Bena” va avea dreptul de folosire a imaginii lucrărilor pentru realizarea unor materiale de promovare viitoare. De asemenea, lucrările vor fi expuse pe Dâmbul lui Gâf, care va deveni cel mai mare parc tematic de artă dedicat iubirii din România. Tabăra este organizată de Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba şi Primăria Comunei Horea.

Comuna Horea este situată în partea de nord-vest a judeţului Alba, pe Valea Arăzii, afluent al râului Arieşul Mare şi se află la 102 km distanţă faţă de Alba Iulia, reşedinţa de judeţ şi la 26 km nord-vest de Câmpeni. În această comună din Munţii Apuseni, respectiv în satul Fericet, s-a născut Vasile Ursu Nicola, cunoscut sub numele de Horea, marele conducător al Revoluţiei din Transilvania din anul 1784.

Maria Stefan

Recent Posts

Un colț de geam roman, descoperit de arheologii din Alba Iulia

Arheologii din cardul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia au prezentat un colț de geam…

7 ore ago

Două clădiri de patrimoniu ale Bucureștiului propuse pentru consolidare, respinse de consilierii PNL și PSD

Consilierii PNL și PSD, care fac partre dintr-o coaliția de ceva timp la guvernare în…

5 zile ago

400 de ani de patrimoniu cultural al Danemarcei s-au prăbușit în flăcări

O clădire istorică a bursei de valori din centrul orașului Copenhaga a fost cuprinsă de…

5 zile ago

Supraturismul aduce taxe noi: „Se caută locurile instagramabile”

Sezonul vacanțelor vine cu noi taxe pe care turiștii trebuie să le plătească, pe lângă…

5 zile ago

Catacombe antice, comori istorice și locuri secrete din Turcia

Turcia este bogată în minuni antice. Aflată între Europa și Asia, această țară a fost în centrul a…

5 zile ago

Noaptea Muzeelor 2024. Anul acesta va avea loc ediția cu numărul 20

Noaptea Muzeelor 2024 va avea loc în data de 18 mai. Manifestarea de anul acesta…

5 zile ago