În mod normal, denumirea italiană este „spaghetti alla carbonara”. Spaghete carbonara sau spaghetti alla carbonara sunt același lucru și mâncarea este un deliciu.
Se pare că rețeta spaghetelor carbonara a fost moștenită de la carbonari, muncitorii care făceau cărbuni de lemn în pădurile din Apenini. Din ingrediente simple, aceștia puteau să-și pregătească la locul de muncă (adică în pădurea de unde era extras cărbunele) o mâncare sățioasă și care să le dea acestora caloriile necesare. Totodată, primele spaghete au fost preparate pe cărbuni, de unde ar veni și denumirea mâncării.
Mod de preparare: Se pune la călit usturoiul în două linguri de ulei de măsline, apoi se adaugă costița până se rumenește. În altă oală se pun spaghetele la fiert. Se bate smântana cu cele două ouă și se adaugă parmezanul ras până când se obține un sos cremos. Acest sos se adaugă peste costiță și se amestecă cu piper și sare după gust. La final, după ce spaghetele au fost fiert, se amestecă cu sosul și pastele carbonara sunt gata de servit. De preferat, cu vin alb.A
Zeci de cetăți, castele, palate și conace din România au fost reabilitate cu ajutorul fondurilor…
Guvernul de la Berlin vrea să cedeze o vilă care a aparţinut cândva ministrului de…
Un incendiu de proporții a izbucnit lângă mănăstirea Voroneț, sâmbătă chiar cu câteva ore înainte…
Arheologii din cardul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia au prezentat un colț de geam…
Consilierii PNL și PSD, care fac partre dintr-o coaliția de ceva timp la guvernare în…
O clădire istorică a bursei de valori din centrul orașului Copenhaga a fost cuprinsă de…
View Comments
Spaghetele Carbonara NU au smântână și nici usturoi....
Spaghete, guanciale, ou, pecorino romano, piper. Atât.
Eram și eu curios sa văd ce produse vor recomanda pentru autenticele carbonara, și au dat-o-n bara iute de tot. Nu ajung la pecorino romano, fiindcă ma opresc la guanciale. Orice alt înlocuitor al acestuaia, te duce la un înlocuitor al pastelor carbonara. Usturoi, smântână ? In veci.