Vă propunem un safari în stil tradițional admirând un peisaj spectaculos și oferindu-vă șansa de a-i vedea pe „cei cinci mari”, călătorind cu un tren luxos.

Pentru cei care iubesc trenurile luxoase, de modă veche, natura și animalele sălbatice, trenul pentru safari care leagă Durban de Pretoria, în Africa de Sud, reprezintă o șansă care nu trebuie ratată. Vagoanele vechi din lemn, renovate, constituie o atracție în sine, iar, în ultima etapă a traseului, trenul care este tras de o locomotivă cu aburi.

Aveți prilejul să trăiți un safari ca pe vremuri, putând observa animalele din grupul „celor cinci mari” – leul, leopardul, elefantul, rinocerul negru și bivolul. Plecând din Durban dimineața, puteți vedea dealurile cu vegetație luxuriantă din KwaZulu-Natal defilând prin fața ochilor – adăpostind sate de colibe rotunde tradiționale – urmate de câmpiile netede din Swaziland. Vagonul de observație deschis vă oferă posibilitatea de a admira peisajul. În a doua zi de călătorie, vă puteți bucura de prima excursie în Rezervația de vânătoare Mkhaya, proprietate privată.

Dacă vă treziți înainte de zori și vă urcați în mașini de teren Landrover decapotabile, veți avea marea șansă de a vedea animalele înainte ca ele să vă zărească. După câteva ore de mers către nord, spre sfârșitul după-amiezii, veți participa la o plimbare prin renumitul Parc Național Kruger, după care urmează o cină tradițională Boma. Boma – o curte unde mâncarea este gătită simplu, pe grătar – este înconjurată de ruguri în flăcări, pentru a speria și a descuraja animalele.

În dimineața următoare, în timp ce savurați micul-dejun, trenul face o ascensiune spectaculoasă pe coasta Drakensberg, care vă taie răsuflarea, după care vă duce la Pretoria, unde ajunge la orele după-amiezii.

Călătoria se organizează o dată pe săptămână, din ianuarie până în aprilie și din octombrie până în noiembrie. Sezonul uscat de iarnă este bun pentru a vedea animalele, deoarece iarba este scundă, nu există frunze în copaci, iar animalele vizitează regulat locurile de adăpost.

Călătoria durează trei zile și două nopți.

De știut

Călătoria poate fi făcută și dinspre Pretoria spre Durban, cu un itinerariu puțin diferit; deplasările cu mașina pentru observarea aminalelor au loc în rezervațiile Mikhaya și Hluhluwe. Luați îmbrăcăminte potrivită pentru acete excursii cu mașina: purtați haine bej, cafenii sau verzi, în mai multe straturi, mai ales în diminețile răcoroase.

Trenurile Rovos Rail au bufet și bar suedez

ATRACȚII

Rezervațiile de vânătoare Mkhaya, proprietatea privată, reprezintă un refugiu pentru specii în pericol de dispariție. Are o rețea bună de drumuri pentru vizionare și este unul dintre cele mai bune locuri din Africa de Sud unde puteți vedea rinocerul negru și multe alte animale.

Apartamentele din tren, cu frumoase lambriuri din lemn și mobilier și decorațiuni în stil edwardian, sunt printre cele mai luxoase din lume.

Parcul Național Kruger, o uriașă zonă de conservare, de dimensiunile Israelului, este căminul unei mari varietăți de animale și de păsări, între care se numără și cele cinci animale mari.

Ascensiunea pe Drakensberg, de la Waterland Onder spre Belfast (1961 m), vă oferă priveliști deosebit de spectaculoase.

Maria Stefan

Recent Posts

“Camera neagră” a fost găsită în Pompei. Imagini din încăperea descrisă ca fiind cea mai uimitoare descoperire făcută vreodată

O sală de banchet, cu fresce bine conservate care înfăţişează personaje inspirate de războiul troian,…

3 zile ago

Nouă destinație în Grecia, lansată pentru români: tarife mici cu tot cu avion

În contextul interesului tot mai mare pentru destinații noi, dar aproape de casă, un touroperator…

3 zile ago

Se anunţă demararea procedurilor privind consolidarea blocului ARO

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, duminică, faptul că a fost obţinut acordul proprietarilor pentru…

4 zile ago

3 destinatii spectaculoase, ignorate de turiști

Când discutăm de destinații frumoase sau exotice tări precum Italia și Mexic sunt grozave, dar…

4 zile ago

Locuri misterioase de pe Glob: lacul ucigaş din Camerun, care a luat 1.746 de vieţi omeneşti

În fiecare colţ de pe Pământ există locuri misterioase, în jurul cărora s-au creat adevărate…

4 zile ago

Descoperă Borșa… Știați că în apropiere orașului este lacul cu forma de harta României?

Borșa este un oraș în județul Maramureș, format din localitățile Băile Borșa și reședința pe…

o săptămână ago