Oraşul lui Suleyman Magnificul între destinaţiile accesibile ale anului 2013

Americanii de la The Huffington Post s-au gândit să întocmească un top al destinaţiilor accesibile pentru toate buzunarele în care au inclus:  Rio de Janeiro, Amsterdam, dar şi Istanbul. E adevărat că pentru noi Rio sau Amsterdam nu sunt tocmai la îndemână, dar oraşul lui Suleyman Magnificul ar putea fi o idee bună pentru a petrece un concediu.

Rio de Janeiro, Brazilia

Supranumit „Oraşul minunilor“, Rio de Janeiro a fost declarat un bun al patrimoniului UNESCO, în 2012, datorită peisajelor feerice, plajelor şi pădurilor urbane. În plus, statul brazilian investeşte în infrastuctura oraşului, întrucât Rio va găzdui Campionatul Mondial de Fotbal din 2014 şi Jocurile Olimpice din 2016.

Oraşul cu şase milioane de locuitori are unităţi de cazare pentru toate buzunarele. Veţi face cele mai mari economii anul acesta, înainte ca suporterii înfocaţi ai sportului rege şi iubitorii atletismului să viziteze această metropolă. Deşi stârneşte frenezie, agitaţie şi exaltare, Rio de Janeiro propune turiştilor şi oaze de linişte sau sanctuare închinate păcii, precum insula Ilha Grande.

Rio de Janeiro sau „oraşul minunilor“.

Nashville, Tennessee

Nashville, oraşul american cunoscut pentru aportul adus muzicii, se află pe lista destinaţiilor top pentru 2013. Nashville a înregistrat anul trecut 11 milioane de turişti, iar numărul lor va creşte în acest an, datorită finalizării mai multor construcţii. Între aceste lucrări se numără Music City Center, un centru nou de 1,2 milioane de metri pătraţi, care este programat să se deschidă în luna mai a acestui an, dar şi Muzeul Johnny Cash, a cărei inaugurare se va face în această primăvară.

Nashville, o metropolă dedicată artei muzicale.

Amsterdam, Olanda

Capitala ţării lalelelor este, anul acesta, o destinaţie de top pentru iubitorii de arte care pot admira expoziţiile unor tablouri semnate de Rembrandt, la muzeul Rijksmuseum. În mai, incursiunea în lumea artei continuă, pentru că operele lui Van Gogh se regăsesc în expoziţiile muzeului omonim. Potrivit site-ului TripAdvisor, un sejur la un hotel de patru stele din Paris este cu 55% mai scump decât unul din Amsterdam. Cu ajutorul unui permis de acces, turiştii pot beneficia de vizite gratuite la muzee, un bilet de tranzit, dar şi de o croazieră pe canalele vechi de 400 de ani. Totul la un preţ de 83 de dolari.

Sf. Augustin, Florida

Oraşul Sfântul Augustin se află în apropierea cetăţii lui Ponce de Leon edificată în anul 1513 şi considerată prima aşezare europeană pe pământ american. Un sejur la Bed and Breakfast porneşte de la 89 de dolari, în timp ce Casa Monica Hotel, destinaţia de lux a oraşului, oferă cazare la preţuri ce depăşesc 179 de dolari. Un avantaj al oraşului Sfântul Augustin este poziţionarea strategică, întrucât el se situează la numai 167 de kilometri de oraşul Orlando sau de lumea personajelor Disney.

Fosta bazilică patriarhală, Hagia Sofia, este un simbol al oraşului Istanbul.

Istanbul, Turcia

Capitala fostului Imperiu Otoman este un centru de cultură şi artă, dar şi o destinaţie de top pentru turişti, chiar dacă azi capitala statului turc este Ankara. Construit pe malurile Bosforului, Istanbulul reflectă viaţă, tradiţie şi valorile unei civilizaţii trecute. Iubitorii de istorie, gurmanzii şi împătimiţii modei sunt aşteptaţi în centrul istoric al Turciei, unde Europa se întâlneşte cu Asia de 25 de secole. „Deşi vorbim de un oraş cu o istorie solidă, Istanbulul este, de fapt, o afacere“, titrează „The Huffington Post“.

Maria Stefan

View Comments

  • Capitala Turciei nu e Istanbului, e Ankara. Că e cel mai important oraş turcesc din toate punctele de vedere mai puţin cel administrativ, e altceva.

Recent Posts

Castelele, conacele și cetățile din România scoase din ruine cu ajutorul banilor europeni

Zeci de cetăți, castele, palate și conace din România au fost reabilitate cu ajutorul fondurilor…

5 zile ago

Berlinul vrea să scape de vila lui Goebbels, ministrul de propagandă nazist

Guvernul de la Berlin vrea să cedeze o vilă care a aparţinut cândva ministrului de…

5 zile ago

Incendiu violent lângă Mănăstirea Voroneț cu câteva ore înainte de Paşte

Un incendiu de proporții a izbucnit lângă mănăstirea Voroneț, sâmbătă chiar cu câteva ore înainte…

6 zile ago

Un colț de geam roman, descoperit de arheologii din Alba Iulia

Arheologii din cardul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia au prezentat un colț de geam…

o săptămână ago

Două clădiri de patrimoniu ale Bucureștiului propuse pentru consolidare, respinse de consilierii PNL și PSD

Consilierii PNL și PSD, care fac partre dintr-o coaliția de ceva timp la guvernare în…

2 săptămâni ago

400 de ani de patrimoniu cultural al Danemarcei s-au prăbușit în flăcări

O clădire istorică a bursei de valori din centrul orașului Copenhaga a fost cuprinsă de…

2 săptămâni ago