“Noaptea Muzeelor” la Antipa a început vineri: 20 de copii au dormit lângă scheletul de Deinotherium

Programul “Noaptea Muzeelor” a început la Muzeul Antipa din Capitală vineri, la ora 21.30, când 20 de copii s-au mutat pentru o noapte în instituţia care găzduieşte faimosul schelet de Deinotherium gigantissimum, lângă care micuţii au spus poveşti, s-au jucat şi au dormit.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” a ales să sărbătorească ediţia din acest an a “Nopţii Muzeelor” timp de două zile.
Astfel, vineri seară, a debutat la Antipa proiectul “Legănaţi de Deinotherium”, la care au participat 20 de copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani.

“Locurile s-au ocupat foarte repede şi avem deja o listă de aşteptare pentru următoarea ocazie. Proiectul s-a bucurat de un mare succes”, a declarat pentru Mediafax Diana Ion, muzeograf la Antipa.

Citeşte şi:

Cultură pe pâine la „Noaptea Muzeelor”. Vezi aici ce a pregătit fiecare instituţie culturală pentru eveniment şi harta acestora

 

CLICK pe imagine pentru a vedea harta instituţiilor culturale care participă la Noaptea Muzeelor!

Copiii au fost duşi la Antipa de părinţi vineri, în jurul orei 21.30, fiind lăsaţi în grija personalului muzeului. \”Şi-au adus jucăriile preferate, jocuri şi geamantane cu lucrurile lor şi tot ce mai aveau nevoie\”, a spus Diana Ion.

Ea a precizat că, înainte să doarmă, copiii au făcut controlul muzeului: \”Ne-am asigurat cu toţii că toate piesele sunt în ordine\”. \”Toţi copiii care au dormit la noi sunt pasionaţi de istoria naturală şi au fost foarte interesaţi de foarte multe lucruri. Le-am făcut un ghidaj al muzeului şi le-am spus poveşti şi legende despre animale. La rândul lor, ei ne-au spus poveşti despre animale. Am spus poveşti până am adormit\”, a relatat Diana Ion.
Copiii au dormit în sala principală a muzeului Antipa, lângă faimosul schelet de Deinotherium gigantissimum, care impresionează orice vizitator al instituţiei datorită dimensiunilor sale impunătoare.

\”Cu ajutorul sponsorilor, am dotat această sală cu saltele, saci de dormit, pernuţe şi lanterne\”, a explicat Diana Ion. Ea a precizat că toţi copiii au fost foarte cuminţi şi nu au plâns. \”Le-a plăcut foarte mult şi, de dimineaţă, ne-au spus că au visat animale\”, a mai spus muzeograful.

De dimineaţă, copiii au luat micul dejun, compus din cereale, lapte, vitamine şi ciocolăţele. După micul dejun, în jurul orei 9.00, copiii au plecat de la Antipa împreună cu părinţii lor.

În urma succesului de care s-a bucurat proiectul \”Legănaţi de Deinotherium\”, reprezentanţii Muzeului Antipa speră să reuşească să-l implementeze o dată pe lună, după cum a precizat Diana Ion.

Programele dedicate \”Nopţii Muzeelor\” vor continua la Muzeul Antipa sâmbătă, când expoziţia permanentă a muzeului poate fi vizitată între orele 18.00 şi 1.00. În septembrie 2011 Muzeul Antipa s-a redeschis pentru public într-o nouă structură, după aproape trei ani de modernizări. Astfel sâmbătă noaptea, această nouă \”faţă\” a Muzeului Antipa poate fi vizitată gratuit.

De asemenea, prin intermediul tehnologiei augmented reality, vizitatorii vor putea vedea în 3D cei doi elefanţi fosili din Antipa – Mammut americanum şi Deinotherium gigantissimum – şi vor putea interacţiona cu aceştia.

Noaptea se va încheia la Antipa prin lansarea de lampioane de pe scările muzeului.

\”Noaptea Muzeelor\” va avea loc sâmbătă, în Capitală fiind implicate 27 de instituţii, dintre care unele, precum Muzeul Minovici de Artă Veche Apuseană, Biblioteca Naţională, Şcoala Centrală şi Foişorul de Foc, s-au alăturat în premieră evenimentului.

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes care se află deja la a opta ediţie şi este sărbătorit de aproximativ 3.000 de muzee din Europa, dintre care circa 100 sunt din România. Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) este partener oficial al evenimentului la nivel internaţional, coordonând desfăşurarea Nopţii Muzeelor în ţară.

Maria Stefan

Recent Posts

Castelele, conacele și cetățile din România scoase din ruine cu ajutorul banilor europeni

Zeci de cetăți, castele, palate și conace din România au fost reabilitate cu ajutorul fondurilor…

2 zile ago

Berlinul vrea să scape de vila lui Goebbels, ministrul de propagandă nazist

Guvernul de la Berlin vrea să cedeze o vilă care a aparţinut cândva ministrului de…

2 zile ago

Incendiu violent lângă Mănăstirea Voroneț cu câteva ore înainte de Paşte

Un incendiu de proporții a izbucnit lângă mănăstirea Voroneț, sâmbătă chiar cu câteva ore înainte…

3 zile ago

Un colț de geam roman, descoperit de arheologii din Alba Iulia

Arheologii din cardul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia au prezentat un colț de geam…

5 zile ago

Două clădiri de patrimoniu ale Bucureștiului propuse pentru consolidare, respinse de consilierii PNL și PSD

Consilierii PNL și PSD, care fac partre dintr-o coaliția de ceva timp la guvernare în…

o săptămână ago

400 de ani de patrimoniu cultural al Danemarcei s-au prăbușit în flăcări

O clădire istorică a bursei de valori din centrul orașului Copenhaga a fost cuprinsă de…

o săptămână ago