Muzeului Theodor Pallady se redeschide pentru public

Muzeul Național de Artă al României anunță redeschiderea pentru public a muzeului satelit Theodor Pallady începând de astăzi, 10.06.2020. Programul temporar de funcționare va fi de miercuri până duminică, între orele 11:00-17:00.

Muzeul Theodor Pallady era singurul aflat în administrarea Muzeului Național de Artă al României ce nu putea fi vizitat încă după închiderea temporară ca măsură de prevenție a infectărilor cu COVID-19. MNAR și Muzeul Colecțiilor de Artă și-au reluat activitatea cu publicul din 20.05.2020, iar Muzeului K.H. Zambaccian din data de 03.06.2020.

Vizitarea tuturor celor patru muzee este posibilă doar cu respectarea măsurilor de siguranță împotriva infectărilor cu noul coronavirus COVID-19, care includ purtarea măștii de protecție, măsurarea temperaturii la intrare și interdicția de a forma grupuri mai mari de trei persoane pe parcursul vizitei (cu excepția familiilor cu mai mulți copii).

„Din acest moment, toate cele patru muzee aflate în administrarea MNAR își așteaptă din nou vizitatorii. Redeschiderea Muzeului Theodor Pallady, precum și rezolvarea blocajului cu plata pentru cei 75 de supraveghetori care au fost în șomaj tehnic pe perioada stării de urgență, reprezintă pași importanți pentru revenirea la normalitate. Asigurăm încă o dată publicul că au fost luate toate măsurile pentru ca experiența lor la muzeu să fie una sigură și plăcută.” a declarat Cristina VERONA TOBI, manager interimar MNAR.

Muzeul Theodor Pallady adăpoștește colecția soților Serafina şi Gheorghe Răut și conține un nucleu substanțial de pânze semnate de Theodor Pallady şi peste 800 de desene şi gravuri din perioada sa pariziană, precum și picturi de școală franceză, olandeză, engleză și spaniolă din secolele XVI-XIX, sculptură mică antică și renascentistă, textile, piese de mobilier, ceramică orientală şi alte obiecte de artă decorative.

Clădirea în care funcționează muzeul, cunoscută sub numele de Casa Melik, a fost construită în a doua jumătate a secolului XVIII și este una dintre cele mai vechi şi frumoase case negustorești din Bucureşti.

Prețul unui bilet este de 10 lei, iar copii și pensionarii beneficiază de reduceri. Mai multe detalii găsiți pe www.mnar.arts.ro

Maria Stefan

Recent Posts

Castelele, conacele și cetățile din România scoase din ruine cu ajutorul banilor europeni

Zeci de cetăți, castele, palate și conace din România au fost reabilitate cu ajutorul fondurilor…

5 zile ago

Berlinul vrea să scape de vila lui Goebbels, ministrul de propagandă nazist

Guvernul de la Berlin vrea să cedeze o vilă care a aparţinut cândva ministrului de…

5 zile ago

Incendiu violent lângă Mănăstirea Voroneț cu câteva ore înainte de Paşte

Un incendiu de proporții a izbucnit lângă mănăstirea Voroneț, sâmbătă chiar cu câteva ore înainte…

6 zile ago

Un colț de geam roman, descoperit de arheologii din Alba Iulia

Arheologii din cardul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia au prezentat un colț de geam…

o săptămână ago

Două clădiri de patrimoniu ale Bucureștiului propuse pentru consolidare, respinse de consilierii PNL și PSD

Consilierii PNL și PSD, care fac partre dintr-o coaliția de ceva timp la guvernare în…

2 săptămâni ago

400 de ani de patrimoniu cultural al Danemarcei s-au prăbușit în flăcări

O clădire istorică a bursei de valori din centrul orașului Copenhaga a fost cuprinsă de…

2 săptămâni ago