Categories: CĂRŢI

Lansare de carte la Casa de Cultura “Friederich Schiller” București

Cinci cărți apărute la Editura Schiller din Sibiu vor fi lansate miercuri, 12.10.2022, orele 17:00 la Casa de Cultura “Friederich Schiller” din București, Strada Batistei nr. 15, in prezenta editorului/autorului, Pr. Dr. Juergen Henkel.

Atât Capitala Culturală Europeană Timișoara 2023 și Banatul, cât și orașele transilvănene Sighișoara și Sibiu, precum și teologia mitropoliților ortodocși români Andrei din Klausenburg și Serafim din Germania, Europa Centrală și de Nord vor fi în centrul atenției.

Juergen Henkel este teolog evanghelic din Bavaria, care a condus Evangelische Akademie Siebenbürgen (EAS) din 2003 până în 2008 și este profesor honoris causa la Universitatea Babes-Bolyai din Klausenburg/Cluj Napoca din 2017, va prezenta cinci cărți pe care le-a publicat ca autor, traducator sau co-editor.

In prima parte a evenimentului se va pune accentual pe prezentarea celui mai recent volum bilingv al „Bibliotecii Teologice Germano-Române”/DRThB: „Creștinismul și viața bisericească în Banat în trecut și în prezent”, pe care Dr. Henkel o scrie împreună cu mitropolitul ortodox Ioan Selejan al Banatului, Episcopul Catolic József-Csaba Pál al Timișoarei și Profesorul Dr. Hermann Schoenauer, președintele Societății ecumenice „Ex fide lux – Institutul Germano-Român de Teologie, Știință, Cultură și Dialog”. Cartea luminează peisajul religios al Banatului în perspectiva Capitalei Culturale Europene Timișoara 2023.

Tot din această serie de cărți, Dr. Juergen Henkel va prezenta cele două volume ale Mitropolitului Serafim al Germaniei, Europei Centrale și de Nord („Ortodoxia între tradiție și modernitate”) și Andrei von Klausenburg („Mărturisire și Împărtășanie. Îngrijirea pastorală și sprijinirea vieții de către Părinți spirituali). în practica de credință ortodoxă”; ambele aparute in 2020).

După o scurtă pauză, între orele 18:30 și 19:30 se va trece în Transilvania, unde Juergen Henkel își va prezenta cele două ghiduri de artă pentru orașele Sibiu(„Istoric și contemporan dintr-o metropolă transilvăneană”; 2019) și Sighișoara(„O explorare a perlei Transilvaniei”; 2021), nelipsind, asemeni cărții despre Banat, un bogat suport vizual sub forma imaginilor fotografice.

Patru dintre volumele prezentate au fost publicate între 2019 și 2021, pandemia de COVID – 19 făcând imposibilă prezentarea cărților pentru o lungă perioadă de timp. Așa cum ne-a obisnuit de-a lungul timpului, Dr. Jürgen Henkel promite si de aceasta data „o călătorie atractivă și vioaie” prin subiectele și tematica acestor cinci cărți. Prezentarea celor cinci volume se va realiza concomitent în limbile germană și română.

Remus Florian

Recent Posts

Descoperă Borșa… Știați că în apropiere orașului este lacul cu forma de harta României?

Borșa este un oraș în județul Maramureș, format din localitățile Băile Borșa și reședința pe…

14 ore ago

Satul-labirint din nordul Moldovei. Metoda ingenioasă prin care un cătun s-a apărat de invadatori

Satul Vatra din județul Botoșani seamănă cu un labirint populat, având zeci de ulițe care…

5 zile ago

Top 10 ciudăţenii despre pantofi. Cand purtau barbatii tocuri?

Pantofii spun totul despre noi: ce stil de viaţă avem, ce venituri avem şi cât…

o săptămână ago

Calea Victoriei redevine pietonală

Programul "Străzi deschise" va fi reluat, iar Calea Victoriei va redeveni pietonală în acest sfârșit…

o săptămână ago

Restaurantul La Maison Florus se deschide într-o casă de poveste din Focșani

Una dintre cele mai vechi case negustorești din Focșani, mărturie a orașului cosmopolit din a…

o săptămână ago

Joburi pentru leneși, chiar în hoteluri de lux

Există job-uri special croite pentru oamenii leneşi. Unii sunt plătiţi să testeze serviciile hoteliere, alţii…

o săptămână ago